Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Vlast se osim sa zdravljem građana, sada se igra i sa zdravljem djece

Napominju  da se od odgovornosti ne može pobjeći.

Ovom tragikomedijom oko početka školske godine u kojoj su glavni glumci predstavnici Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvjete vlast je prevršila svaku mjeru. Sada se igraju i sa zdravljem djece! Maske nisu obavezne a ako se ne budu nosile nadležne institucije peru ruke od odgovornosti za zdravstevno stanje đaka, saopšteno je iz Socijaldemokrata Cnre Gore.

Prema njihovim riječima, za ovu vlast su nažalost očigledno građani odgovorni za alarmantnu epidemiološku situaciju i najgore epidemiološke parametre u Evropi a “roditelji će biti odgovorni za zdravstveno stanje đaka”.

“Ne, ne… za ovaj epidemiološki haos, nepoštovanje mjera, nedovoljan broj vakcinisanih, nekoordinisanost institucija, sujete i nestručnost koje liječite brutalnim revanšizmom najveću odgovornost snosite vi iz vlasti! Za epidemiološki haos i najgore epidemiološke parametre u Evropi ste najodgovorniji vi jer ste pustili da u Crnu Goru ulazi svako bez ikakve kontrole, kako bi pojedinim članovima Vlade omogućili da pumpaju svoj nezreli ego”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da odgovornost za nepoštovanje epidemioloških mjera treba da snosi aktuelna vladajuća većina.

“Za nepoštovanje mjera ste najodgovorniji vi jer ste i sami svojim primjerima pokazali da se iste ne trebaju poštovati, jer ste ćutali i relativizovali kršenja mjera na onim dogadjajima koji vama iz
političkih, vjerskih, nacionalnih ili drugih razloga odgovaraju a upirali prstom na učesnike onih dogadjaja koji vam iz navedenih razloga ne odgovaraju. Za broj vakcinisanih ste najodgovorniji vi jer ste vodili i vodite lošu kampanju, posebno u segmentu vakcinisanja mladih, jer ste se oglušavali na sve dobronamjerne sugestije od strane onih koji nisu na vašoj političkoj strani, jer se premijer još nije vakcinisao, jer imate neke rukovodioce zdravstvenih institucija koji se nisu vakcinisali”, ocjenjuje se u saopštenju.

Za nekoordinisanost, kako dodaju iz SD-a, “ste najodgovorniji vi” jer, kako kažu, “institucije se ne umiju dogovoriti, jer svako vuče na svoju stranu i pere ruke od odgovornosti”.

“Za sujete i nestručnost ste najodgovorniji vi jer vam je jedino bilo stalo da smijenite sve rukovodioce zdravstvenih institucija i da podijelite funkcije po partijskim kvotama, da smijenite i sve nacelnike odjeljenja u najvaznijim zdravstvenim institucijama, da poćerate vrsne ljekare i srednji medicinski kadar, da izmišljenim aferama pokušate da unizite integritet onih koji su u sistemu zdravstva prošle godine dali i više od maksimuma u borbi protiv epidemije”, dodaje se u saopštenju.

Napominju  da se od odgovornosti ne može pobjeći.

“Neka vam uvijek u glavi bude ona izreka Linkolna: “Ne možete pobjeći od odgovornosti sjutrašnjice izbjegavajući je danas”. Ono u čemu ste u pravu je da se mnogi građani osjećaju krivim, ali za to što su dali glas ovako nesposobnoj i autističnoj vlasti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve