Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Umjesto kvalitetne muzike, Berane poprište ekstremističkih nastupa

Iz SD Berane osudili su ovaj, kako kažu, pokušaj podrivanja onoga što bi Berane moralo da predstavlja – centar kulture i umjetnosti.

Naš grad, poznat po svojoj bogatoj kulturno-umjetničkoj tradiciji i muzičkoj osviješćenosti, sinoć je svjedočio jednom tužnom događaju koji je potpuno narušio njegovu reputaciju, saopštio je Opštinski odbor Socijaldemokrata Berane komentarišući sinoćnji nastup srpske grupe Beogradski sindikat.

Na festivalu koji je, kako su naveli, prvobitno zamišljen da evocira uspomenu na slavne dane kulture, umjesto kvalitetne muzike, bili smo svjedoci “promocije šovinističkog jednoumlja”.

“Takav nastup, koji je prožet ruralno-nacionalističkom intonacijom, direktno je suprotan vrijednostima koje bi naš grad trebalo da njeguje. Berane mora biti prepoznato po svom otvorenom i inkluzivnom duhu, gdje svi ljudi različitih konfesija mogu zajedno da žive u harmoniji. Stoga je neprihvatljivo da festival koji bi trebalo da bude izraz te harmonije bude iskorišćen za promociju ekstremnih ideologija”, ističu beranske Socijaldemokrate.

Iz SD Berane osudili su ovaj, kako kažu, pokušaj podrivanja onoga što bi Berane moralo da predstavlja – centar kulture i umjetnosti.

“U pitanju je grozno ali analitički posmatrano, opominjuće stanje svijesti organizatora festivala, dakle, lokalne samouprave. Za razliku od njih mi ćemo nastaviti da se borimo za kulturu koja inspiriše, spaja i obogaćuje našu zajednicu a sinoćnjim “izvođačima” preporučujemo neku drugu, reljefniju lokaciju za svoje performanse”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
30.07.2023-14:39 14:39

U kolašinu muzički događaj godine koncert Aca Pejovića, a u Berane Beogradski sindikat, osvježilo …

FAŠISTIČKO ORGIJANJE U BERANAMA; DPS: Lokalna vlast i Ministarstvo kulture građanima servirali nacionalistički performans | Skala radio
30.07.2023-17:49 17:49

[…] Osim DPS-a, i iz SD-a Berane osudili su ovaj, kako kažu, pokušaj podrivanja onoga što bi Berane moralo da predstavlja – centar kulture i umjetnosti. […]