Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Odluka Milatovića logična, Spajić da formira kredibilnu vladu

Zaključuju da ukoliko Crna Gora želi da ide naprijed, kompromisa sa njenom evropskom i evroatlantskom orijentacijom ne smije da bude, baš kao ni sa civilizacijskim vrijednostima duboko utkanim u temelje ove države

Socijaldemokrate Crne Gore pozdravile su odluku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da u roku kraćem od propisanog predloži da mandatar za sastav nove vlade bude lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić. Ocijenili su da je potrebno da Spajić formira kredibilnu proevropsku i pro-NATO vladu.

“To je, kako smo i kazali nakon razgovora sa predsjednikom, imajući u vidu demokratski princip logičan potez. Stoga očekujemo da se Spajić ponaša odgovorno, i da u najkraćem roku nakon zvaničnih konsultacija sa političkim akterima, stvori pretpostavke za izbor kredibilne proevropske i pro-NATO vlade, kao i kreiranje vrijednosne parlamentarne većine koja će bez ostatka biti posvećena principima građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore”, piše u saopštenju SD-a.

Ističu da praktično ništa ne znači teza da “nijedan politički subjekt ne dovodi u pitanje članstvo Crne Gore u NATO”.

“S obzirom na proceduru i vremenski okvir za napušanje saveza znamo da Crna Gora iz NATO-a ne može izaći, ali jeste suštinski važno da, posebno u hladnoratovskoj atmosferi koju živimo, budući konstituenti vlasti budu istinski opredijeljeni za jačanje kredibiliteta Crne Gore u NATO, kao i za jedinstvenu podršku NATO-a Ukrajini”, dodaje se.

Zaključuju da ukoliko Crna Gora želi da ide naprijed, kompromisa sa njenom evropskom i evroatlantskom orijentacijom ne smije da bude, baš kao ni sa civilizacijskim vrijednostima duboko utkanim u temelje ove države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
10.08.2023-21:12 21:12

Svi su oni naci cetnici..zajedno sa popovima..Bice Uzas..ako DPS SD..LP ne udje u Vladu..naravno sa manjinama..