Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Nadležni da provjere da li u postupanjima ministra Miljanića ima nezakonitih radnji

Iz te partije su pozvali nadležne državne organe na hitnu reakciju, kako u slučaju ministra Miljanića, tako i u slučaju ostalih lica koja se pominju u tekstu i objavljenim razgovorima

Nakon što je M portal objavio dio dokaza o umiješanosti ministra bez portfelja, nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu unutražnjih poslova, Zorana Miljanića i poslanika liste „Crno na bijelo“ dr Srđana Pavićevića u koruptivne radnje, kojima je krajem 2021. godine spriječena ili usporena istraga protiv sportskih kladionica „Lob“, reagovali su iz SD-a.

“Socijaldemokrate pozivaju nadležne organe da što hitnije utvrde autentičnost snimaka objavljenih na mportalu, te da utvrde da li u postupanjima ministra bez portfelja, Zorana Miljanića, ima nezakonitih radnji”, navodi se u reagovanju.

Naime, na snimcima koje je javnost imala priliku da čuje, navodi se da je ministar Miljanić, sa poslanikom CIVIS-a, Srđom Pavićevićem, u zamjenu za dva televizora od 55 inča spriječio ili usporio istragu protiv sportskih kladionica “Lob” koju je pokrenula Uprava za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma.

Iz SD-a ocjenjuju da sve to ima još veću težinu ako se uzme u obzir to da je Miljanić u Vladi zadužen za borbu protiv korupcije pa bi, dodaju “u slučaju da se utvrdi istinitost ovih tvrdnji, on hitno morao podnijeti ostavku ili biti smijenjen”.

“U suprotnom, cijenimo da je najviše u njegovom interesu da se što prije utvrde činjenice i puna istina o pomenutom slučaju”, naveli su iz SD-a.

Iz te partije su pozvali nadležne državne organe na hitnu reakciju, kako u slučaju ministra Miljanića, tako i u slučaju ostalih lica koja se pominju u tekstu i objavljenim razgovorima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve