Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Ako ne može da garantuje mir i stabilnost, Sekulović da podnese ostavku

SD podsjeća da, osim što je to ustavna obaveza svakog Crnogorca iliti građanina Crne Gore, to je i ljudska obaveza.

“Nevjerovatno je da smo danas obaviješteni od ministra unutrašnjih poslova da “da ne mogu da garantuju apsolutnu sigurnost nijednom građaninu ni novinaru koji 5. septembra bude na Cetinju, jer bi, kada bi je garantovali, morali da imaju po jednog policajca po građaninu”, navode u saopštenju Socijaldemokrate.

Oni poručuju: “Ministre, kao prvo nemojte da sprovodite kampanju (koju nažalost raznim neprimjerenim akcijama sprovodite već nekoliko dana) plašenja, odnosno disciplinovanja građana koji samo jedno žele, a to je da očuvaju građansku, sekularnu i antifašističku, suverenu i samosvjesnu Crnu Goru.”

SD podsjeća da, osim što je to ustavna obaveza svakog Crnogorca iliti građanina Crne Gore, to je i ljudska obaveza.

“Ministre, naša najveća svetinja je Crna Gora i valjda nam to nije grijeh. To što nekima nije, nego neka druga država, takođe nije naš grijeh.”

SD navodi da ministar i Vlada imaju ustavnu i zakonsku obavezu da garantuju bezbjednost svakog građanina na Cetinju tog dana.

“Ako ne možete ili nećete podnesite ostavku. Ali da Vas ne uzrujavamo, uradite ono sto
uradio svaki odgovoran crnogorski ministar unutrašnjih poslova u crnogorskoj Vladi, a vjerujemo da Vi sebe vidite upravo tako: zabranite ustoličenje na Cetinju, jer kako i sami rekoste danas “bezbjednosna procjena nije povoljna”. Ministre, i ustoličenje je događaj, odnosno
skup gradjana, jer su i vjerski poglavari i vjernici gradjani, osim ako u Crnoj Gori postoje građani prvog i drugog reda i ako postoji bilo koja organizacija koja je iznad države.

Iz SD-a kažu da izjava Sekulovića “liči na izjavu iz okupirane zemlje. Samo fali da počnete da nam javljate koje su to “slobodne” zone kojima se bez straha građani smiju kretati. A malo ih je izgleda”

“Još jednom stoga apelujemo na mir i stabilnost i razum, očekujući da će ustoličenje upravo u funkciji ocuvanja mira biti organizovano u nekom drugom vjerskom ovjektu van Cetinja. U suprtonom će Socijaldemokrate biti tamo gdje im je i mjesto – na Cetinju, da brane i odbrane građansku Crnu Goru na koju se vec godinu dana atakuje na razlicite nacine”, poručuju u današnjem saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bot
01.09.2021-16:38 16:38

Nijeste ni Vi podnosili ostavku kada su Vaši kadrovi naredili prebijanja naroda i trovanje đece suzavcem. Nijeste ni Vi podnosili ostavku kada je Brajović nepočinstva činio pa nikom ništa. Prvo očistite svoje redove pa se javljajte