Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćekić: Srbija je nezadovoljna pregovorima o formiranju Vlade Crne Gore

Da li će poruke srpskih zvaničnika imati uticaja na formiranje vlade zavisi isključivo od političara u Crnoj Gori, zaključio je Šćekić

Srbija je nezadovoljna pregovorima o formiranju 44. Vlade Crne Gore, smatra novinar Jakša Šćekić. Dodaje i da su pregovori zbunjujući te da posebno zabrinjavaju poruke koje dolaze sa adresa srpskih zvaničnika. Očekuje da će predsjednik Jakov Milatović ispuniti obećano iz inauguracionog govora i na taj način pokazati Beogradu da neće raditi po njihovoj direktivi.

Pregovori o formiranju 44. Vlade komplikovani su zbog uticaja sa strane, kaže Šćekić. Ključno je, kako napominje, da Crna Gora dobije proevropsku vladu.

“Ono što je meni najtužnije je to što je Crna Gora bila prva u redu za ulazak u Evropsku uniju sa ovih prostora. Sad je ponovo vraćena, taj tzv. regatni pristup, izgubila je tu prednost i mislim da bi bilo jako dobro da Crna Gora što pre dobije vladu i da pokuša da vrati tu prednost. Crna Gora, BiH su teren gde jednostavno Rusi hoće da poremete odnose na Zapadnom Balkanu da bi smanjili pritisak na Rusiju zbog njene agresije prema Ukrajini”, ističe Šćekić.

Dodaje da tok pregovora o formiranju Vlade ne odgovara zvaničnom Beogradu, jer ne ide po njihovom planu.

“Srbija i zvanična i nezvanična je dosta razočarana jer su očekivali da će bivši premijer, a i novoizabrani predsednik govoriti Beogradu u muzičkim notama koje bi odgovarale i koje bi Beograd želeo da čuje: to je, recimo, od priznavanja kosovske nezavisnosti do eventualnog iščlanjivanja iz NATO pakta i ulazak u Otvoreni Balkan”, naglašava Šćekić.

Da li će poruke srpskih zvaničnika imati uticaja na formiranje vlade zavisi isključivo od političara u Crnoj Gori, zaključio je Šćekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.08.2023-11:38 11:38

…kako da vas zadovolje ,baš je važno !?
jeli to neka “bitka za Vladu CG “ kao one bitke za NK i druge gradove …
doveli ste srbiju na rub siromastva i đe vlada i pita se za sve jedan čovijek A
sad vas interesuje CG da rovarite ka “srpskom polusvijetu …”