Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Savković Vukčević: Potvrđeno da SPC djeluje kao instrument velikosrpskog nacionalizma

"Odbranila je Crna Gora svoju građansku orjentaciju i u mnogo težim vremenima pa će odoljeti i ovim najnovijim nasrtajima na tu temeljnu vrijednost našeg društva”, kazala je Savković Vukčević

Snimak koji se pojavio u javnosti a na kojem svještenik Srpske pravoslavne crkve, po svemu sudeći protojerej stavrofor Radomir Nikčević, prikuplja novac za nastavak djelovanja po Crnoj Gori, u potpunosti je potvrdio da SPC stoji iza akcije iscrtavanja trobojki po javnim površinama, kazala je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Nela Savković Vukčević.

Nela Savković Vukčević

“Pomenuti svještenik je u navedom snimku to i otvoreno saopštio. Ovom akcijom Srpske pravoslavne crkve se ne samo narušavaju javne površine, već se i direktno krši zakon. Dakle, umjesto prvobitne priče da je u pitanju nekakva “spontana reakcija“ građana, Nikčević je potvrdio da je riječ o dobro isplaniranoj i koordiniranoj subverzivnoj akciji sa ciljem pokušaja daljeg posrbljavanja Crne Gore od strane Srpske pravoslavne crkve”, kazala je Savković Vukčević.

Kako je dodala, tako se potvrđuje ono što DPS uporno saopštava prethodnih mjeseci – a to je da SPC djeluje kao instrument velikosrpskog nacionalizma.

“Priča o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti je samo izgovor kojim SPC manipuliše građanima. Ipak, ono što bi svi oni koji učestvuju u ovim akcijama trebalo da znaju jeste, da od njihovog nauma Crnu Goru brane njene institucije i njeni građani koji zahvaljujući svojoj mudrosti ne nasijedaju na provokacije čiji je cilj narušavanje multietnickog i multikonfesionalnog sklada. Odbranila je Crna Gora svoju građansku orjentaciju i u mnogo težim vremenima pa će odoljeti i ovim najnovijim nasrtajima na tu temeljnu vrijednost našeg društva”, zaključuje Savković Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tine
14.03.2020-23:29 23:29

Pa to šta čini SPC u Crnoj Gori se vidi iz MIGA-21