Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Savković Vukčević: Čudo bi bilo da je sveštenik Perović rekao drugačije

''Nečuveno je da jedan crkveni velikodostojnik ne pokaže saosjećanje za žrtve, ugašne živote i plač ukrajinskih majki koje s djecom u naručju traže put do granice da sačuvaju žive glave od ove, kako to sveštenik Perović reče ''vojne akcije''''

Izjava sveštenika Gojka Perović da ne može da shvati “ovoliku priču i kampanju protiv vojne akcije” ne priliči ni čovjeku ni svešteniku, ali je u skladu sa učenjem srpskog svetitelja Nikolaja Velimirovića i mitropolita cetinjskog Srpske pravoslavne crkve, Joanikija Lipovca, koji su svojevremeno podržavali Hitlera. Sveštenik Perović izabrao je da bude dosljedan i privržen njima, a ne vjeri mira i ljubavi, saopštila je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

”Strašno je ratno stanje i napad jedne vojne sile na drugu zemlju nazvati “vojnom akcijom” kada se zna da tamo svakodnevno strada na hiljade nedužnih civila i zgažen je teritorijalni integritet jedne suverene države.

Nečuveno je da jedan crkveni velikodostojnik ne pokaže saosjećanje za žrtve, ugašne živote i plač ukrajinskih majki koje s djecom u naručju traže put do granice da sačuvaju žive glave od ove, kako to sveštenik Perović reče “vojne akcije””, dodaje je.

”Svešteniče Peroviću, kada se zbog ove “vojne akcije” ukrajinski narod bori za gole živote i opstanak, saosjećanje je najmanje što u ovom trenutku možete i morate iskazati”, zaključila je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
04.03.2022-13:25 13:25

Gospodjo Vukcevic ta splacina se ni u kom normalnom slucaju ne moze nazivati “velikim crkvenim dostojnikom ” Jer njegove rijeci i dijela govore nesto sasvim suprotno a to je da je on clan jedne satansko pedofilske organizacije koja nema nikakvih asocijacija sa crkvom i bogom. Hvala na paznji.

COL
05.03.2022-16:03 16:03

Svaka čast ovoj veoma hrabroj i kulturnoj Ženi…