Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Veličanjem četništva Dobričanin udara u temelje antifašističke Crne Gore

Ova epizoda, treba da služi kao opomena građanima da obrate pažnju koga biraju za svoje predstavnike

Iznošenjem svog stava o četništvu, poslanik Vladimir Dobričanin je udario na tekovine naše slavne istorije i temeljne vrijednosti antifašizma na kojima je izgrađena ova država, poručili su iz Savjeta mladih DPS-a.

“Nažalost, sve ove godine, koliko već živi u Crnoj Gori, nijesu bile dovoljne da Dobričanin prihvati vrijednosni sistem savremene Crne Gore i da četnički pokret smjesti tamo gdje pripada – među poražene snage, koje su sarađivale sa fašistima”, poručuju u saopštenju.

Dobričanin, danas kao poslanik, navode iz Savjeta, predstavlja samo još jednog od onih koji kokardu nosi ispod maske koja sakriva njegov pravi ideološki identitet.

“Juče je maska pala, i saznali smo da nesuđeni direktor Kliničkog centra, kojem je tu funkciju preotela ćerka Branka Radulovića, izjednačava fašizam i antifašizam. Ova epizoda, treba da služi kao opomena građanima da obrate pažnju koga biraju za svoje predstavnike. Onaj ko može da zažmuri nad četničkim pokoljima, da ignoriše njihove žrtve i zločine nad ženama, djecom, masovne zločine nad pripadnicima drugih etničkih grupa, ne samo da nije dostojan da obavlja javnu funkciju, već je ostrašćeni šovinista koji, nakon svih lekcija koje nas je savremena istorija naučila, propagira ideologiju koja veliča jednu naciju, a sa svim drugim se beskrupulozno, zločinački obračunava”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
GAGA
01.03.2021-17:11 17:11

Dobricanin BATO -DF pjevaju CETNICKE PJESME !!

U mog djede
u mog djede, brada je do pasa
kosa mu se
kosa mu se ko more talasa

Moj stari djedo, sila je izgled’o

I danas je ljuta zmija
kokarda mu sija

Na njemu je
na njemu je deset ljutih rana
stari četnik
stari četnik željan je megdana

Dinara ga
Dinara ga sakrivala kažu
on se kleo
on se kleo u Đujića i Dražu