Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović: Obavijestiću nadležne da su na sjednici vlade izvršena krivična djela

''Moja dužnost kao ministra unutrašnjih poslova je da obavijestim nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, na način da je, prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, Vlada izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije'', saopštio je Šaranović.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović najavio je da će obavijestiti nadležne da su, kako tvrdi, na sjednici vlade izvršena krivična djela, nakon što Vlada nije usvojila prijedlog da njegov kandidat bude izabran za v.d. direktora Uprave policije

“Moja dužnost kao ministra unutrašnjih poslova je da obavijestim nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, na način da je, prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, Vlada izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije”, saopštio je Šaranović.

On kaže da je Vlada je na predlog premijera, grubim gaženjem zakona, preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova i prekoračenjem svojih ovlašćenja izglasala da Aleksandar Radović bude protivpravno postavljen za v.d. direktora Uprave policije.

“Kao ministar unutrašnjih poslova razočaran sam da nakon tri decenije progona i autokratije dio ove Vlade učini ovakav brutalan presedan. Ponosan sam što sam na sjednici Vlade učinio sve da zaštitim integritet organa koji predstavljam i upozorim sve članove Vlade da ne ulaze u zonu krivične odgovornosti. Moj pravni tim će preduzeti sve neophodne radnje radi zaštite zakonitosti i ustavnosti, vladavine prava i bezbjednosti naše zemlje”, zaključio je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
13.03.2024-08:44 08:44

Koferenciju za štampu ministra je iza zavjese pomno gleda drug ljaljo balabanski. Vidno uznemiren i zajapuren je drkta od bijesa. Pored ljalja je bio njegov drug, njegova sjenčica i držao ga za ručicu kako bi mu ulio bar malo spokojstva i sigurnosti. Prvo mu je donio čašicu vode, a onda ga tješio blagim riječima:,, Ne śekiraj se ljaljice moj sad sam ja pored tebe zajedno će mo ih lako razbucat” .

Tara
13.03.2024-12:08 12:08

Ne vrijedjaj gospon Saranovicu..crnogorsku naciju..mi se moramo braniti..od vas..antidrzavnika..koji ne postujete suverinitet drzave CG…Jezik ti je prljav.,,