Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Šaljaj: Nastavićemo sa incijativama da Romi uđi u Parlament

Šaljaj je naglasio da su se nadali da će se tokom mandata 43. Vlade cenzus sa 0,7 smanjiti na 0,35 i tako ući u parlament, ali da duže od godinu nijesu dobili odgovor od predsjednice Skupštine Danijele Đurović

Predsjednik Romskog savjeta, Mensur Šaljaj, poručio je da su sve inicijative za smanjenje cenzusa kako bi Romi ušli u crnogorski parlament i dan danas na čekanju. To je, kako je istakao u emsiji “Link”, zabrinjavajući podatak za društvo Crne Gore i njen put u Evropsku uniju.

Šaljaj je naglasio da su se nadali da će se tokom mandata 43. Vlade cenzus sa 0,7 smanjiti na 0,35 i tako ući u parlament, ali da duže od godinu nijesu dobili odgovor od predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

Iako je bio na listi koalicije “Zajedno” na minulim parlamentarnim izborima, Šaljaj kaže da Demokratska partija Roma nije nabrojana među partijama koje je čine.

“Odbor partije dugo je razmišljao da li da izađemo sami, a nakon što je odlučeno da ne idemo, predloženo je da ja budem na listi”, pojašnjava on.

Ističe i da su Romi diskriminisani.

“Sve i da smo pokušali, bila bi mala vjerovatnoća da pređemo cenzus, nedohvatljiv je za nas”, kazao je Šaljaj i poručio da će nastaviti sa inicijativama kako bi se njihov glas čuo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve