Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Šabović: Kovačević da se ugleda na Ivicu Dačića

Šabović je podsjetio i kako je srpski ministar Ivica Dačić pjevao turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu

Za razliku od dobrog dijela crnogorske javnosti, lično nijesam iznenađen ponašanjem predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je svoje ideološke stavove vrlo jasno artikulisao kroz sljedbenički odnos programu koji je osmislio i utvrdio Stevan Moljević, kazao je funkcioner SDP-a, Mirza Šabović.

“Ne znam, da li je neko u Crnoj Gori očekivao da nas Kovačević sa njegovim svjetonazorom i skromnim intelektualnim kapacitetom iznenadi sa nekom kosmopolitskom idejom o univerzalnim vrijednostima, ali ja nijesam, meni bi recimo pravo iznenađenje bi bilo da ga sretnem u biblioteci sa knjigom Tomasa Mana ili Getea”, kaže Šabović.

Šabović je podsjetio i kako je srpski ministar Ivica Dačić pjevao turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

“Dok Kovačević sa mikrofona ”tamani” Turke po Nikšiću, valja se podsjetiti da je njegov pijemont kojeme se divi i kojeme služi iz -po njegovim riječima matične mu države Srbije, (kojoj je skoro podnosio izvještaje) Ivica Dačić pjevao predsjedniku Turske Erdoganu i to na tečnom Turskom u sred Beograda i gle čuda izabrao pjesmu Osman Aga. Aleksandar Vučić se kraj Erdogana smješka, kao da podvodi sultanu mlađanog Ivicu. Tancuje Ivica oko Erdogana tako da bi mu zavidjela svaka trbušna plesačaica iz sultanovog harema, svi srećni i zadovoljni, oni maliciozni bi rekli istorija se ponavlja, ali ja neću”, naveo je u saopštenju.

Kovačević, ističe Šabović, neće naći nikog iz Crne Gore, iz DPS-a i SDP-a pa ni iz Bošnjačke stranke, da je “pjevao Turcima na uvce kao ovi iz njegove matične mu države”.

“Ne znam smije li Kovačević kritikovati Vučića i Dačića zbog ovog njihovog sultan-performansa, recimo da im u lice kaže nešto tipa ”nije vas trebalo oslobađati od Turaka” i ”sve naše borbe za slobodu protiv Otomanske imperije su bile u stvari izdaja” jer Kovačević kako god okrene neće naći nikog Crne Gore, iz DPS-a i SDP-a pa ni iz Bošnjačke stranke, da je pjevao Turcima na uvce kao ovi iz njegove matične mu države”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
16.01.2023-01:31 01:31

ivica Dacic nije samo pjevao Osmanagu Erdoganu na uho nego je jos i mijesao trbuhom i g*zovima kao pravi DJOJLEN