Opozicioni bojkot Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva bio bi svojevrstan poklon DPS-u, jer bi u takvoj situaciji DPS, pred evropskim partnerima i ukupnom javnošću, imala alibi da se ništa ne mijenja i da se nastavi po starom, kazao je za Pobjedu Neđeljko Rudović, nezavisni poslanik i član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Rudović je rekao da zbog toga očekuje da se Demokratski front vrati u Odbor.

“Očekujem da će rukovodstvo DF-a imati to u vidu i da će Odbor nastaviti rad, jer je to mala šansa koja se, zbog pritiska javnosti i EU, otvara pred opozicijom da dođemo do boljih uslova za organizovanje izbora”, istakao je Rudović.

Prema njegovim riječima, ako bi DF bio istrajan u bojkotu, ne bi bilo mnogo šanse da Odbor uspije u radu.

“Ukoliko bi DF nastavio bojkot, taj proces bi se, s obzirom na to da je Front najbrojnija opooziciona grupacija, odvijao mnogo teže i sporije, bez naročitih šansi da uspije. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi opozicija, koja je i dalje posvađana i ne komunicira, ovo je maksimum koji se može dobiti”, rekao je Rudović.

On je kazao da bi bila drugačija situacija daje bilo, kako je rekao, dovoljno zrelosti opozicije da DPS-u ispostavi zajedničke uslove za održavanje izbora.

“To bi imalo mnogo veću težinu i suočilo bi DPS sa situacijom koju ne bi mogao da izbjegne. To bi bio prirodni slijed događaja da je u opoziciji preovladavala odgovornost umjesto nekakvih surevnjivosti i sebičnih politika koje su pokrenute isključivo u kratkoročnom partijskom interesu”, poručio je Rudović.

Odbor je do sada održao samo dvije sjednice, iako je bilo planirano da prve rezultate ponudi do kraja godine. DF je napustio Odbor i Skupštinu kada je počeo proteste, nakon stavljanja u zatvor Nebojše Medojevića.

izvor: Pobjeda

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve