Današnje tumačenje odluke o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva od strane DPS-a predstavlja klasičnu namjeru za sprovođenje još jedne manipulacije, kazao je Nikola Rovčanin, portparol Demokrata.

Nikola Rovčanin

“Ovaj Odbor je specifičan i funkcioniše na paritetnoj osnovi, pa je za odluke potrebno da glasa 11 od 14 članova, a ne kao što ste do sada navikli prostom većinom. Dakle, da bi Odbor odlučivao potrebno je najmanje 11 prisutnih članova kao što smo danas saopštili. Imajući to u vidu za nas je većina za odlučivanje kvorum i tačka”, tvrdi Rovčanin.

Prema njegovim riječima, iz sadržine izvještaja Marte Šćepanović cjelokupna javnost se mogla uvjeriti u namjeru DPS-a da prolongira reforme posle izbora 2020. godine.

“Željeli ste da opet iskoristite standardizovane manipulativne metode flomasterima, fantom biračima, partijskim zapošljavanjima i kupovinom ličnih karata. Otkrili smo pisani trag o vašim namjerama i raskrinkali vas pred licem javnosti i međunarodnom zajednicom”, naveo je Rovčanin.

Tvrdi da DPS nije predložio nikakav način implementacije ključnih prioritetnih preporuka OEBS-a.

“Naprotiv, predložili ste njihovo miniranje. Ovoga puta ste plan krađe željeli sprovesti sa setom obmana, ali su vas Demokrate pravovremeno razotkrile na tom putu”, zaključio je Rovačnin.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve