Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Rmandić: Idemo od GIK do Ustavnog suda, nikada nam više DPS i DF neće otimati

SVETOSAVSKA se, kako je naveo on, zahvaljuje svim građanima Podgorice koji su, kako kaže, ''i pored pritisaka kojima su sklona fašistička društva, dali glasove na ovim izborima''

Rukovodstva Demokratske partija socijalista i Demokratskog fronta, a nakon toga, po nalogu, i njihovi ujedinjeni partijski kadrovi po dubini i širini, sprečavali su građane da se slobodno izjasne, uoči i tokom samog izbornog dana, poručio je nosilac SVETOSAVSKE SRPSKE LISTE na izborima u Podgorici Mirko Rmandić.

SVETOSAVSKA se, kako je naveo on, zahvaljuje svim građanima Podgorice koji su, kako kaže, “i pored pritisaka kojima su sklona fašistička društva, dali glasove na ovim izborima”.

“Ponosni smo na njih i naša borba se, bez dileme, nastavlja. Ideologija Svetosavlja, koju je utemeljio Sveti Vladika Nikolaj Velimirović, je besmrtna i za nju nije važan broj, nego ljudski soj. Zbog eventualnih nedoumica u domaćoj javnosti, SVETOSAVSKA informiše predstavnike medija i građane Crne Gore da je podnijela konkretne prigovore zbog povreda biračkog prava i brojnih drugih kršenja zakonskih i ustavnih normi, u medijskoj i sferi klasičnih verbalnih pritisaka, tokom izbornog procesa u Podgorici”, naglasio je Rmandić.

Rukovodstva Demokratske partija socijalista i Demokratskog fronta, po riječima Rmandića, po nalogu, “i njihovi ujedinjeni partijski kadrovi po dubini i širini, sprečavali su građane da se slobodno izjasne, uoči i tokom samog izbornog dana”.

“Na svakom koraku, SVETOSAVSKOJ je, na organizovan i smišljen način, u međusobnoj korelaciji i razigravanju dva politička plućna krila dosadašnjeg sistema, uskraćeno i onemogućeno pravo na ravnopravnu izbornu utakmicu i dostupnost medijima pod jednakim uslovima, završno sa sprečavanjem SVETOSAVSKE da učestvuje u debatama za predstavljanje izbornog programa na tri televizije sa opštom pokrivenošću u Podgorici”, dodoa je Rmandić.

Napominje da je ta partija na vrijeme upozoravala da se svi učesnici izbora “ne ponašaju u skladom sa zakonom”.

“Na vrijeme smo upozoravali da se to ne radi i da se svi učesnici izbornog procesa i mediji ponašaju u skladu sa aktivnim zakonima Crne Gore, jer, najavljivali smo, postoje pravne procedure i nakon završetka izbora. I, eto, one su počele da se realizuju”, ukazao je on.

SVETOSAVSKA čestita izbornim listama Evrope sad, Demokrata i URA–e na izbornim rezultatima u Podgorici.

“Te konstatuje da je pogotovo kampanja Evrope sad i URA–e bila krajnje korektna, fer i viteška, uz svestrano uvažavanje konkurenata i puni doprinos razvoju demokratije u Crnoj Gori. Zbog njih iskreno žalimo na eventualno usporenom procesu verifikacije izbornih rezultata, iako – što se nas tiče – pokradenih izbora, ali, sa druge strane, sugerišemo im da razumiju da ćemo na čistinu istjerati, imenom i prezimenom, domaće i strane državljane, sve koji su povrijedili Ustav i zakone tokom izbornog procesa. Jer, nama je ipak naša politička koža preča od kože prevaranata iz Demokratskog fronta, pri čemu, da budemo otvoreni, ne krijemo zadovoljstvo činjenicama da ni DPS, ni DF, neće imati gradonačelnika Podgorice”, naglasio je on.

I to je, kako dodaje, najvažnija tekovina ovih “neregularnih izbora”.

“Narednih dana predstavićemo, taksativno, više detalja o elementima izborne krađe sa kojom smo bili suočeni i pogotovo sa teledirigovanom kampanjom kojom su, podmetačinama, upravljali Andrija Mandić i strani državljanin, trgovac pornografskim snimcima Vasilija Kačavende, otimajući nam ono što smo stekli fer kampanjom, promovišući ideologiju i poštujući protivnike. U tom smislu, saopštićemo i konkretan zahtjev kako da se prevaziđe ova situacija ukoliko je Demokratskom frontu stalo da se cijeli proces ne završi na Ustavnom sudu. A ako se završi, čemu smo naredni, moraće sa svojim starim političkim jaranima iz DPS–a da biraju sudije Ustavnog suda da bi se konstituisala lokalna vlast. Zato, strpljenja, ne bi im bilo prvi put. Ipak su u pitanju dva plućna krila istog sistema, a oba polako gube kiseonik, za dobro svih građana Crne Gore”, poručio je Rmandić.

Pa zaključio sljedeće.

“Dakle, gospodo, prljava kampanja više neće proći, ovo društvo mora postati demokratsko, sa svim mehanizmima koji funkcionišu u pravnim i razvijenim državama. Ko hoće da shvati – hvala mu, ko neće – osjetiće na svojoj koži i neka je brz uzbrdo”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
27.10.2022-16:55 16:55

Tip sjavi u PG, u Park šumi na Zlatici na tuđoj zemlji napravi kuću bez dozvole i sad drži predavanja o moralu o tome kako im je infrastruktura naselja loša. Da imamo državu Rmandić bi se vratio na svoje imanje i otuda kojevitezao. Za nezakonitosti koje je uradio niko ga nije sudski gonio a dam na njegovoj zemlji napravio kuću on bi pucao u mene! E, to su džukel koje na drže moralne pridike!!!!