Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Resor Vesne Bratić: Ministarki ni na kraj pameti nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu

Oni su pozvali potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i čelnika SNP-a Vladimira Jokovića da, kako su kazali, ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje

Na večerašnjem protestu ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić bila je u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu, kazali su iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta za Portal RTCG. Oni su pozvali potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i čelnika SNP-a Vladimira Jokovića da, kako su kazali, ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje.

“Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić u obraćanju na večerašnjem protestu pitala je vrhušku SNP-a, da li oni zaista smatraju da će zajedno sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati Temeljni ugovor”, rekli su iz ministarstva.

Kako su naveli, svi nabrojani političari su glasali za zakon o slobodi vjeroispovjesti i da li se, pitaju oni, sa njima planira potpisivanje Temeljnog ugovora.

“Citiraćemo vam i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković koja je u jednom skupštinskom izlaganju rekla: ‘A što se tiče manastira Cetinjskog, i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi zakon o slobodi vjeroispovjesti, jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, sigurno važiti više neće”. Je li ovo društvo sa kojima planirate da potpišete temeljni ugovor”, pitaju iz ministarstva.

Ministarka Bratić je, kako tvrde, večeras željela da bude sa narodom, jer je i tokom litija sa istim ovim ljudima bila na ulici.

“I večeras je to učinila opet jer pojedini predstanici vladajućih partija spremaju povratak DPS-SDP-SD koalacije na mala vrata. Nije bila tu da brani ni svoju ni bilo čiju drugu fotelju. I večeras i svakog narednog dana biće uz svoj narod i neće dozvoliti povratak onih koji su u prethodnom skupštinskom sazivu glasali za otimanje svetinja od Srpske pravoslavne crkve”, kazali su iz ministarstva.

Po njihovoj tvrdnji, na večerašnjem protestu ministarka Bratić je bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu.

“To što DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima žele opet da ministarku Bratić uvuku u svoje nacionalističke igre i mržnju, na kojima su 30 godina vladali i uništavali kako prosvjetu, nauku, kulturu i sport, tako i pljačkali cijelo društvo i zemlju, žao nam je gospodo ali nećemo učestvovati u vašim podlim i providnim igrama”, naveli su iz ministarstva.

Pitaju i “gdje ste bili poštovani predstavnici medija, NVO sektora, predstavnici opozicije kada je ministarka Bratić fizički napadnuta”.

“Je li to bio napad na srpski narod? Gdje ste bili kada je na društvenim mrežama osvanula najogavnija karikatura ministarke Bratić? Da li je to bio napad na srpski narod? Gdje se kada svakoga dana predstavnici opozicionih partija u parlamentu nazivaju ministarku Bratić najgorim mogućim imenima? Je li to napad na srpski narod? Još jednom pozivamo našeg uvaženog partnera u Vladi Dritana Abazovića i gospodina Jokovića da ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje, da ne idu sa onima koji su do juče najavljivali ‘traktore’ za srpski narod, spremali otimanje svetinja Srpske pravoslavne crkve”, poručili su iz Ministarstrva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Navode da smo prethodnih dan svjedoci da su mnoge maske pale, svi su pokazali svoja lica, svi su pokazali političku hrabrost ili politički kukavičluk. Ističu da je neko pokazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu Božijeg jagnjeta.

“Skrivajući se iza pojedinih naroda u Crnoj Goru pojedinci pokušavaju sakriti svoj politički kukavičluk. I kao što reče Marko Miljanov objašnjavajući odnose Kuča i arbanaških plemena: ‘U mom se plemenu govori naški i arbanaški. Oni su oba moji. Osim toga, između mojega plemena i sjevernih arbanaških, nema granice. I ja i moji plemenici idemo slobodno kod njih i oni dolaze kod nas. Kada pođemo tamo, ja zborim arbanaški, a oni naški. Kad oni dođu kod nas, ja govorim arbanaški, a oni naški’. Večeras ministarka nije govorila samo srpskim, crnogorskim, bosanskim, hrvatskim jezikom, govorila je jezikom slobode”, zaključili su iz ministarstva.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
23.01.2022-22:54 22:54

“KUČKINI SINOVI” Nikad od njih pravih pasa. Drugo su ovčari, Drugo su šarplaninci, Drugo vučjaci, Svaka čast hrtovima i dogama. Motaju mi se oko nogu bezubi kerovi, Tek oštenjeni bizini, bize male, Gadovi neki pseći, Već uškopljeni, Pas im majku! Laju, a ne znaju ni to da čine. Kevću, Nose naočare, Po dvoje nose, A ne vide u čijem su brlogu. Ta neurotična kučad. Ti mali psići, Ti nesoji pseći, Ta štenad zagrižena. Ta pasmina zimomorna. Plombiraju zube, Nose ukrasne brnjice, Svilene vrpce oko vrata. Hoće to ta milet pseća, Dok ih pravi psi zapišavaju! Kad naiđem ispred njihovih štenara,… Pročitaj više »

Cetinjanka
23.01.2022-22:57 22:57

Cetnikusi Drzavljansto oduzet i kod Cetnika Dodika u Bilecu sa zabranom 40 godina ulaz u CG!

Walter
23.01.2022-23:31 23:31

Ministarka Vesna Bratić-počasna građanka Crne Gore je 23.01.2022 god. na protestnom po zakonskom protokolu neprijavljenom skupu sa izjavama koje vrijeđaju ličnosti koje je pomenula kao i narode koje predstavljaju : Crnogorce,Bošnjake i Albance verbalno prešla liniju gostoprimstva koje joj je Država ukazala.Svojom izjavom je ponižavala većinski crnogorski i manjinski bošnjački i albanski narod iako su sva tri naroda autohtoni u Crnoj Gori. Svojim večerašnjim postupanjem,kao i sa zloupotrebama u ranijem periodu (lažna prijava ličnih podataka u svrhu ostvarivanja crnogorskog državljanstva jer je Ministarka Bratić osoba sa još dva državljanstva :1.srbijansko i 2.bosansko-hercegovačko.Takođe je odbila da objavi navodnu doktorsku disertaciju :Američka… Pročitaj više »

nenad.mne
23.01.2022-23:52 23:52

Mi to odavno znamo da je ministarka neznavena, ali vi da nam objašnjavate ono što smo čuli je na nivou Vučića! Možda joj je neko iz DPS-a pripremao govor?

Backovic E.
24.01.2022-02:43 02:43

Ma je li ovo drzavno min. ili ministarkino ministarstvo pa advokatisu?!
Majko moja, na sta spade Crna Gora! Da joj zena cetnik bude mjera jezika slobode. Ma nece to moci tako gosp. Četnikuša!! Ne, ne….,, da se ti nisi malo zaigrala dusice slatka?! Obrati paznju!!

COL
24.01.2022-05:33 05:33

Poštovana gospodo iz ministarstva, koliko među vama u foteljama ima drugih nacija i vjera osim srpske. Ne brani ona fotelju no vi, vi koji ste izvučeni iz ništavila mržnje i data vam moć. Vi bi śutra radili isto ono što ste radili po Bosni vi bi đecukoja nijesu srpska sa bonbonom u rukama slali na gubilišta. Da ste barem ćutali bruka bi se možda i smatrala brukom pojedinca i trenutka, a ovako se vidi da je bruka sistemska i da je rđa ufatila dobro i po dubini.

RIR
24.01.2022-12:19 12:19

O čijim svetinjama priča ova spodoba , Neznalica ! SVETINJE SU CRNOGORSKE -CPC ! dosta ste ih unistavali i koristili 100 .godina SPC -srbije —okupatori ! doći će i to nared ,natenane polako vidjeće se čije su … SRAMOTNICI – umjesto zahvalnosti što je CPC očuvala pravoslavlje na ovom prostoru ,srbalji hoce sve da prisvoje ,krivotvore i otimaju…Vi “šetači opanaka “u srbiji 500 godina —nijeste mogli da stvorite sebi drzavu a ne vaša sramna crkva da je stvorila nama —-svi znamo kako vas je vidio vas “otac nacije”/D.Ćosic / a i onaj Patrijah Pavle —moramo biti ljudi iako smo srbi…i… Pročitaj više »