Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

REKORDER Bečić ima čak DEVET savjetnika: Mjesečno za plate oko 8.500 eura, javnost pita šta ga savjetuje mladić od 25 godina!?

Bečić ima više savjetnika nego bilo koji predsjednik parlamenta. Većina njegovih saradnika su totalni anonimusi u svojoj branši, ali su plaćeni kao najbolji stručnjaci

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić stupio je na dužnost prošle godine nakon parlamentarnih izbora, uz obećanje da će Skupština biti mjesto dijaloga. Bečić je tada najavljivao i transparetniji rad parlamenta, ali i to obećanje nije ispunio jer su njegov kabinet i Služba za odnose s javnošću Skupštine potpuno privatizovane i služe samo za sopstvenu promociju.

Praksu da predsjednici parlamenta gomilaju savjetnike po čemu je bio poznat Ranko Krivokapić, premašio je Aleksa Bečić. Krivokapić je, kako su mediji pisali, imao osam savjetnika i taj broj je dostigao nakon 12 godina na čelu prvog čovjeka Parlamenta. Bečić je uspio da ga prevaziđe za samo godinu. Aleksa Bečić vjerovali ili ne ima DEVET savjetnika.

Prodanović, Bečić, Minić, Gošović, Radević, Stjepović, Janković, Novosel, Joksimović, Masoničić

Njegovi savjetnici su Neven Gošović, Duško Stjepović, Vuk Janković, Sandra Radević, Nikola Prodanović, Dubravka Joksimović, Valentina Minić, Dušan Masoničić i Aleksandar Novosel. 

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, ukupni troškovi za mjesečne zarade iznose oko 8.500 eura. Minić je istovremeno i poslanica pa tako njen trošak za zaradu oko 1.400 eura nije uračunat. Očigledno, vrlo nedomaćinsko trošenje novca građana. Najbolje je plaćen Gošović sa oko 1.876 eura mjesečno, a Masoničić dobija 352 eura, ali taj podatak treba uzeti s rezervom, kažu izvori iz Kabineta predsjednika Skupštine.

Anonimusi, šta može da savjetuje dvadesetpetogodišnjak bez iskustva?

Listu od devet savjetnika čine anonimusi osim, Nevena Gošovića koji je bio dugogodišnji poslanik SNP i funkcioner u nekadašnjim Vladama SRJ. Za ostalih osam savjetnika šira, a ni stručna javnost nije čula.

Među savjetnicima se nalazi izvjesni Aleksandar Novosel star 25 godina, u čijoj biografiji je navedeno da je obavio pripravnički staž i da je volontirao, a da je od 2017. godine bio angažovan u beogradskom Centru za međunarodnu javnu politiku. Taj Centar odnosno NVO je osnovao aktuelni generalni Skupštine Aleksandar Klarić. Klarić je izabran na tu dužnost nakon imenovanja Bečića! Svakako, najlogičnije pitanje koje se postavlja jeste šta neko bez iskustva i sa 25 godina može da savjetuje predsjednika Skupštine!? Ovo nedavno imenovanje izazvalo je lavinu komentara na društvenim mrežama.

 

Dubravka Joksimović je savjetnica – ne zna se zašto, jer nije navedeno. A u biografiji piše da je radila u medijima, ali se niko ne sjeća nekog njenog dostignuća.

Da su postojeći savjetnički kapaciteti brojnog kabineta tanki potvrdio je svojim postupcima upravo Aleksa Bečić. Javnost je svjedok da Bečić na svakom važnijem međunarodnom skupu sa sobom vodi šefa poslaničkog kluba i osobu od najvećeg povjerenja Borisa Bogdanovića. Na taj način pokazuje koliko poštuje domete svojih mlađanih i neiskusnih saradnika.

Krije troškove

Na sajtu Skupštine u rubrici Predsjednik Skupštine, postoji i sekcija Troškovi. Iako su Bečiću puna usta poštenja i časti, ta rubrika je potpuno prazna. Ne postoje nikakvi podaci o troškovima kabineta, što odmah otvara sumnju da se nešto krije ili su iznosi pozamašni.

Kako je u Crnoj Gori aktuelna tema potencijalna prekompozicija vlasti, u nekoj varijanti i Bečić ostane bez postojeće funkcije, građani će svih ovih devet savjetnika plaćati još godinu, tako kaže zakon.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
VojoS
01.12.2021-07:57 07:57

Prevršilo svaku mjeru. Sve što rade suprotno je od onoga što su obećavali. Za mnoge ništa novo.

Bosko pg
01.12.2021-08:22 08:22

Ne savjetuje ga nista momam od 25 godina. To mu je decko

gagi
01.12.2021-09:04 09:04
Reply to  Bosko pg

a mozda mu je “drugarica”,sto je ovo braco mila,sto radi plagijator.

natalija
01.12.2021-13:28 13:28
Reply to  gagi

Šta mislite šta je za angažman preporučilo sekretara skupštine Klarića sa 27 godina?

Van
01.12.2021-20:46 20:46
Reply to  natalija

Mali dobro radi od pozadi :)

džudović
01.12.2021-08:25 08:25

Ranije su vlasti na službena putovanjima imali saputnice, Bečić je uveo novost pa ima saputnika. Progres, a?

gagi
01.12.2021-09:03 09:03

Vodi Ljaljo na medjunarodne skupove “slatkog brata”Bogdanovica tam ih tesko mogu “snimiti intimno”e na koga je Ljaljo “pikira”od ovih momcica to ce se saznati,a sto ce ovaj gobavo Gosovic svuda prisipetlja puni budzet samo kome ce ih nesrecnik,cudo nebesko kod Ljalja iz Balabana propalog seockog fuzbalera.

Aragorn
01.12.2021-09:47 09:47

Ljaljo je teski kompleksaš, to se vidi iz aviona. Zašarafio se za stolicu, teško će ga od nje rastavit, moraće se aparat za razvarivanje koristit da se makne.

Ivanisevic
01.12.2021-15:10 15:10

Gagi Samo jako.

Nikola
01.12.2021-23:33 23:33

Ada nemote tako, ovi od 25 mu je najpotrebniji…..osim djakuzija :))))))))