Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Raščanin Radičević: Ujedinjene smo jače, hrabrije i sposobnije

Ona u čestitki ističe da, bez obzira na dosadašnja postignuća, još uvijek se mnoge žene suočavaju sa raznim oblicima diskriminacije i nejednakosti na osnovu pola

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore, Ivana Raščanin Radičević, uputila je svim građankama Crne Gore čestitku povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

„Drage moje saborkinje, upućujem vam iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana žena, želeći da ukažem na značaj našeg zajedničkog doprinosa u nepokolebljivoj borbi za jednake mogućnosti,” kazala je Raščanin Radičević.

Ona u čestitki ističe da, bez obzira na dosadašnja postignuća, još uvijek se mnoge žene suočavaju sa raznim oblicima diskriminacije i nejednakosti na osnovu pola.

„Važno je da se zajedno borimo protiv ovih nepravdi i radimo na stvaranju inkluzivnog društva u kojem će svaka žena imati pravo da ostvari svoj puni potencijal. Neka današnji dan bude podsjetnik da je naša borba važna i da zajedno možemo promijeniti stvarnost. Ujedinjene smo jače, hrabrije i sposobnije da se suočavamo sa izazovima koje nam patrijarhat i dalje postavlja”, rekla je ona.

Forum žena Socijaldemokrata Crne Gore, kako kaže, čvrsto vjeruje da se može mnogo više uraditi u narednom periodu kako bi naše društvo bilo pravednije. „Na kraju, želim da izrazim zahvalnost svim ženama na njihovoj snazi, hrabrosti i neprocjenjivom doprinosu koji svakodnevno daju našem društvu.“

„Neka ovaj važan dan žena bude podsjetnik na postignuća u pogledu prava žena, ali i motivacija za sve predstojeće izazove koje ćemo, solidarno i odlučno, savladati. Srećan 8. mart!” zaključila je Raščanin Radičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve