Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

RAMA PRITISKA DRITANA DA BI SPASIO PROPALI PROJEKAT: Abazović zvanično uvodi Crnu Goru u “Otvoreni Balkan”

Ovom objavom Rama očigledno želi da izvrši pritisak na neodlučnog i neiskusnog Abazovića, da bi pokušao da spasi ovaj velikodržavni projekat koji osim premijera Albanije, promoviše i srpski predsjednik Aleksandar Vučić

Predsjednik albanske Vlade Edi Rama izjavio je da crnogorski premijer Dritan Abazović “danas zvanično uvodi Crnu Goru u ‘Otvoreni Balkan'”.

Rama je na Fejsbuku objavio zajedničku fotografiju sa Abazovićem i američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom po dolasku u Ohrid, gdje se održava samit regionalne inicijative “Otvoreni Balkan”.

– Zadovoljstvo je popiti kafu po dolasku u Ohrid, sa premijerom Dritanom Abazovićem, koji danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan, kao i sa ambasadorom SAD -a u Srbiji Krisom Hilom, koji je dugogodišnji prijatelj Albanije i Albanaca, ali takođe nepokolebljivi zagovornik Otvorenog Balkana – napisao je Rama.

Ovom objavom Rama očigledno želi da izvrši pritisak na neodlučnog i neiskusnog Abazovića, da bi pokušao da spasi ovaj velikodržavni projekat koji osim premijera Albanije, promoviše i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Abazović je ranije juče objavio da se na marginama samita sastao sa Ramom i Hilom.

– Zapadnom Balkanu je mjesto u EU. Crna Gora kao lider u integracijama je spremna da bude pozitivan primjer u tom procesu. Svi najvažniji spoljnopolitički partneri su tu – napisao je na Tviteru povodom tog susreta.

Abazović će danas učestvovati na Samitu inicijative “Otvoreni Balkan” u Ohridu, gdje će se, pored lidera regiona, prisutnima obratiti i visoki predstavnik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar i komesar za proširenje EU Oliver Varhelji.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Super Hik
08.06.2022-07:44 07:44

Kao mu.a kroz pocepane gaće ste propali vi koji širite mržnju, srbofobiju i rusofobiju…Hoćete u EU, a ne možete zajedno sa komšijama. Sasvim logično !

gagi
08.06.2022-08:10 08:10

A nista novo od CIRKUSANTA Rame,jos kad bi Rama shvatio da Abazovic NIJE Crna Gora bilo bi dobro,no svakako je Rami jos falila samo banana,koji je “autoritet”u svoju Sshipriu( Albaniju)redovno gagadju cipelama,jajima i ostalim rekvizitima i on “mrtav zadovoljan”.

Turgenjev
08.06.2022-10:01 10:01

Iskreno pritisli du Abazovica.Ono dto je lose da i Ameri kroz Hila podrzavaju tu inicijativu,iza plasta ekonomije,dlobodnog protoka ljudi ,robe i kapitala.Izlizana floskula.Maron je prijatelj Srbije i javno je izjavio da neve crna gora u eu fok srbija ne udje.Srbija i njen narod su plebiscitarno za rusiju.Klasicno “otimsnje”.Svako neka bira svoj put.Nazalos,ovo jeste zamjena za eu,makron ne da to je selt evident.Berlinskinproces je dovoljan,ovo je duplirsnje.Abazovic demantovso Rsma,pravoslavnog ALBANCA,VUCICEVOG I RUSKOG VAZALA.I severnu makedoniju su za pristup nagradili.Spc im dala tomos autokefalnosti sto je ravno cudu.Vucic zavrsio. A pozadina svega globalni dogovor,kosovo velikoj slbaniji srpski entitet u bosni velikoj srbiji… Pročitaj više »

Nicevo
08.06.2022-11:35 11:35

Dzaba” coretah” i pisah komentar.Sistem kuvane zabe.Hvala.