Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Vrijednosti antifašizma moramo braniti zajedno

Dodaje da “vrlo udobno i sa mirnom savješću podnosi upućenu kritiku, jer nema tog poziva koji je zaštićen od suda javnosti, što očigledno neki teško i bolno podnose”

Nikola Rakočević, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, kazao je da nije etički, niti u demokratskom duhu osporavati garantovano pravo, ali ne manju i obavezu, da se poslanik oglasi u slučaju kada je ugrožen javni interes, a moje, sada još čvršće uvjerenje, je da ataci na antifašističke vrijednosti veoma narušavaju nacionalni interes i uznemiruju slobodarsku javnost.

Nikola Rakočević

“Jake i grube riječi svjedoče o nedostatku sigurnosti u rečeno, ali i učinjeno. Ono što zapravo nije etički, niti u demokratskom duhu je osporavati garantovano pravo, ali ne manju i obavezu, da se poslanik oglasi u slučaju kada je ugrožen javni interes, a moje, sada još čvršće uvjerenje, je da ataci na antifašističke vrijednosti veoma narušavaju nacionalni interes i uznemiruju slobodarsku javnost. Naročito kada je svrha poslaničke diskusije najava izmjena zakonskih rješenja, koja će čvršće osigurati zaštitu društva od podrivanja antifašističke vertikale crnogorske državnosti. Posebno zabrinjava što uvijek kada je potrebna reakcija predsjednice USCG, radi zaštite integriteta sudske vlasti od čestih klevetničkih nasrtaja, ona volšebno posebno izostaje”, naveo je Rakočević.

Dodaje da “vrlo udobno i sa mirnom savješću podnosi upućenu kritiku, jer nema tog poziva koji je zaštićen od suda javnosti, što očigledno neki teško i bolno podnose”.

“Izvan i iznad svih naših sudova i reagovanja su tekovine antifašizma, naročito onda kada su besprizorno napadnute. Oko ovoga ne bi smjelo da bude dileme niti polemike u civilizovanom demokratskom društvu”, kazao je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve