Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Odlazeća vlast fotelje brani primitivnim ispadima

Kako je naveo, nevjerovatne stvari su se ređale kao na traci od jutra do večeri, da je prosječnog Crnogorca prosto bilo strah zaspati sinoć zbog onoga što ga može sačekati danas.

Predsjednik Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata Marko Rakočević saopštio je da je 20. januar bio jedan od nevjerovatnijih dana u crnogorskoj političkoj istoriji.

Kako je naveo, nevjerovatne stvari su se ređale kao na traci od jutra do večeri, da je prosječnog Crnogorca prosto bilo strah zaspati sinoć zbog onoga što ga može sačekati danas.

Srećom, takav dan su, kako je istakao, “poremetili rukometni divovi i nevjerovatna Danka, pa smo nekako uspjeli da se pripremimo za ono što je uslijedilo u večernjim časovima”.

“Elem, veseli premijer nas je prije dva dana zabavljao dobrih 40 minuta na stand up konferenciji za novinare, manirom biranog komičara da bi mu pozavidjeli i Kevin Hart i Dave Chapelle, doajeni američke stand up scene. I taman kada se četrdesetominutni lelek nad samim sobom i “najboljom” Vladom u istoriji , koja mandat završava sa smijenjena četiri ministra, više od 20-ak smjena po dubini, kao na vrtešci (recimo Nacionalni parkovi, gdje su mjesečno mijenjali menadžment ), premijer je juče epohalnim političkim manevrima pokušao da spasi svoju, a i fotelju svojih “Maradona” kako reče”, istakao je Rakočević.

On je naveo da o radu Vlade, dovoljno govori da je inicijativa o skraćenju mandata Skupštine, usvojena na Whats up sjednici Vlade.

“Pa i ako je od eksperata, mnogo je”, dodao je Rakočević.

Funkcioner SD-a podsjetio je da je premijer dan prije toga izjavio da je postojala sjajna saradnja Parlamenta i Vlade, nezabilježena u istoriji, posebno demonstrirana u decembru, te da je zatim izjavio da neće osnivati partiju.

“Sve je to juče demantovao mlađani Milatović u posljednjim trzajima, valjda previše zaljubljen u fotelju, kako to prokomentarisa Andrija Mandić. A onda je stigao i ekspresan dematni američke ambasade na izjavu Spajića da Bajdenova administracija podržava ovu Vladu. Mnogo je, pa da smo Brazil ili Kina, sve to u jednom danu. Teško ministri bez partija, zalutali u Vladi podnose skori kraj svoje vladavine. Čak i Stijović, ministar koga ćemo jedino pamtiti po izjavi o “prevezivanju stoke”, se
oglasio u želji da odbrani Zdravka, a i sebe naravno, izjavom da Dritan trepne ako je otet, a za njega smo mislili da je ministar u Vladi Burkine Faso, koliko je bio aktivan ili bar ministar u egzilu u Srbiji recimo”, naveo je Rakočević,

Kako je kazao, davljenik se i za slamku hvata, je stara poslovica, ali i u tom “davljenju” treba biti dostojanstven. Bez sluha i osjećaja za poraz, pozivaju narod na ulice, fotelje brane životom, krše Ustav ove države, ogrezli u osjećaju da su gospodari univerzuma.

Prema Rakočevićevim riječima kraj dana je obilježio Momo Koprivica u emisiji NAČISTO, koji će, kako je istakao, ostati kao jedan o najprimitivnijih nastupa crnogorskih političara u tv emisijama ikad.

Ta njegova jučerašnja histerija, prema riječima Rakočevića, prikaz je stanja u Demokratama, kao i njihove petnaestomjesečne vladavine, oličene u krahu Cedisa, EPCG i Rudnika, sa najgirim rezultatima u istoriji. “Mir je naša nacija”, valjda svrhu te njihove maksime, Martinović i Koprivica moraju demonstrirati na ulici, kako bi sačuvali Bečićevu (najveću) fotelju, ner se fotelja najbolje na ulici brani”, dodao je Rakočević.

“Šta reći, a ne zaplakati na kraju, osim one Petrove “diskusije” sa Koprivicom od sinoć u emisiji NAČISTO: “Aj’ śedi”. Śedi dolje, jedan”, zaključio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve