Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Možemo da razgovaramo o tehničkoj vladi, ali je ne prihvatamo

Šef poslaničkog kluba DPS-a Nikola Rakočević, odgovorio je na pitanje da li oni odbijaju razgovor o bilo kom modelu tehničke vlade ili samo onaj koji predviđa sporazum o budućnosti

Šef poslaničkog kluba DPS-a Nikola Rakočević, odgovorio je za Antenu M na pitanje da li oni odbijaju razgovor o bilo kom modelu tehničke vlade ili samo onaj koji predviđa sporazum o budućnosti.

Nikola Rakočević

Rakočević ističe da je DPS spremna za sveobuhvatnu izbornu reformu, kako kaže, sveobuhvatniju nego što je opozicija predviđa.

„Kad je riječ o modelu za implementaciju izbornog zakonodavstva, odbijamo svaku vrstu eventualne tehničke vlade što ne znači da ćemo odbiti da u okviru Odbora za izbornu reformu razgovaramo o modelu koji predloži opozicija o tehničkoj vladi, o Ustavu, zakonima… Dakle, razgovaraćemo o svemu što predloži opozicija, a na kraju ćemo se izjasniti da smo za sve moguće kompromise osim za tehničku vladu, jer ne postoji ustavna ni zakonska mogućnost da se tako nešto dogovodi“, precizira Rakočević.

Rakočević potvrđuje stav partijskog kolege, predsjednika Odbora Branimira Gvozdenovića koji je na sjednici prije dva dana iznio stav DPS-a da nisu zainteresovani za tehničku vladu.

„Spremni smo, međutim, da razgovaramo o svemu što u okviru Odbora poslanici opozicije predlože, a to može biti i predlog tehničke vlade, ali unaprijed je poznat naš stav o tome“, još jednom naglašava Rakočević.

Pitanje je, ako je DPS raspoložena za svaki dijalog, zašto su na posljednjoj sjednici Odbora odbili da razgovaraju o tehničkoj vladi, nakon čega je poslanik SDP-a Raško Konjević dao ostavku. Rakočević je poručio da opozicija mora ozbiljnije da pristupi radu Odbora u nekim segmentima.

„Opozicija mora da predloži i da dostavi dokument koji će obrazlagati. Mi ćemo, naravno, da otvorimo raspravu o tom dokumentu kao i o svakom drugom koji stigne na Odbor kao ozbiljan poliitčki subjekt“, zaključio je Nikola Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve