Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Rafet Husović posthumno dobitnik nagrade 30. septembar

Kako su naveli, nagrada “30. septembar”, kao oblik javnog priznanja opštine Rožaje, dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog postojanja”, navodi se u saopštenju.

Dugogodišnji lider Bošnjačke stranke i bivši potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, posthumno je dobitnik godišnje nagrade “30.septembar”, koju dodjeljuje Opština Rožaje, saopšteno je iz BS-a.

Odluku je donio žiri za dodjelu ovogodišnje nagrade.

Kako su naveli, nagrada “30. septembar”, kao oblik javnog priznanja opštine Rožaje, dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog postojanja”, navodi se u saopštenju.

“Rafet Husović, rođen je 02.04.1964. god., u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno – matematičkom fakultetu u Prištini i time stekao zvanje profesora matematike. U Rožajama, bio je poznat kao omiljeni profesor matematike i čovjek koji je uvijek zračio pozitivnom energijom. Kao političar, bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA) od njenog osnivanja do njenog – od strane državne bezbjednosti razbijanja i usitnjavanja, u nekoliko manjih bošnjačkih stranaka”, navodi se u saoštenju.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na kongresu Bošnjačke stranke.

“Na čelu partije bio je punih petnaest godina. Obavljao je i funkciju ministra u Vladi Crne Gore i potpredsjednika Vlade u dva mandata”, ističe se u saopštenju.

Predvodio je stranku u, kako kažu, “burnim vremenima i, pokazalo se, ispravnim strateškim odlukama”.

“Ujedinjavao je, povezivao, gradio i jačao. Poštovao je različitost – u karakterima, mentalitetu, obrazovanju, izvlačio najbolje iz ljudi. Nosio je svoj zavičaj, svoje Rožaje u sebi, tiho dijeleći tu ljubav sa svima koji vole svoj rodni kraj, jednako ushićen ljepotama svih naših zavičaja. Iskreno odan Crnoj Gori, sanjao je o pravednijem i boljem društvu za svakog građanina, bio je zagledan u njenu budućnost u Evropi. Vjerovao je u jedinstvo. Znao je da samo to vodi ka uspješnoj misiji – za bošnjački narod, za sve narode, za svakog čovjeka, na sjeveru i u svim ostalim djelovima naše države”, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Rafet Husović dao je snažan pečat brojnim značajnim kapitalnim projektima koji se realizuju i onima koji su već završeni u Rožajama.

“Na planu kulture, nauke, umjetnosti, infrastrukture i razvoja, dao je ogroman doprinos svom rodnom gradu.Rafet Husović preselio je na ahiret 9. marta ove godine”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve