Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović: Dajem Bečiću pola “ukinute plate” ako nije obmanuo građane

Poslanik Demokratksog fronta Slaven Radunović uputio je putem Facebooka, ponudu lideru Demorkatske Crne Gore Aleksi Bečiću, koja traje već nekoliko dana, da mu svakog mjeseca kad ne primi “ukinutu platu", "pokloniti pola njegove plate, kolika god ona bude"

Poslanik Demokratksog fronta Slaven Radunović uputio je putem Facebooka, ponudu lideru Demorkatske Crne Gore Aleksi Bečiću, koja traje već nekoliko dana, da mu svakog mjeseca kad ne primi “ukinutu platu”, “pokloniti pola njegove plate, kolika god ona bude”. Bečić je u nizu promotivnih tekstova posljednjih dana iznio informaciju da je DPS “ukinuo platu njemu i poslanicima Demokrata”, zato što su ih, navodno, natjerali da primjene briselski plan vezano za Odbor za reformu izbornog zakonodavstva.

Slaven Radunović

Iako je Bečić krajem jula ustvrdio da mu je plata ukinuta, na osnovu evidencije o isplatama za jul 2019. godine Skuptšine Crne Gore, u koju je Standard imao uvid, jasno se vidi je da su poslanici Demokrata primili pune plate. Skupština Crne Gore usvojila je krajem jula izmjene skupštinskog Poslovnika prema kojim je predviđeno novčano kažnjavanje poslanika koji ne dolaze na plenarne sjednice. Sve i da se te izmjene primjene, poslaniku se, kako je navenedno u tekstu izmjena, ne ukida plata već maksimum pola plate ako ne dolazi na više od tri sjednice plenuma.

Podaci o platama poslanika

Poslanik DF-a Slaven Radunović naveo je na svom Facebook profilu da, nije tačno da se poslanicima ukida plata i da “odbrojava dane do sledeće Aleksine “ukinute” plate”.

Radunović je podsjetio da već četiri dana (danas je paeti) stoji njegova ponuda Bečiću.

“Pošto obmanjujete građane promo tekstovima i sponzorisanim objavama na Fejsbuku, kako su Demokratama ukinute plate, svečano se obavezujem da ću Vam svakog mjeseca kada ne primite tu, “ukinutu platu”, pokloniti pola moje plate, kolika god ona bude”, napisao je Radunović u svojoj ponudi.

Screenshot Facebook

On navodi da ukoliko se ispostavi da je Bečić lagao svoje članove, podržavaoce i ostale građane Crne Gore, pa primi punu ili samo umanjenu platu, očekuje “da mu stavi na raspolaganje polovinu zarade koju će uplatiti u humanitarne svrhe”.

Standard je kontaktirao Bečića povodom ove ponude ali se on nije javljao na broj koji je dostupan našoj redakciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve