Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Irana

Radulović je zahvalio ambasadoru na uspješnoj misiji i doprinosu razvoju iransko – crnogorske saradnje

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, ambasador Vladimir Radulović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Hoseina Molu Abdolahija.

Radulović je zahvalio ambasadoru na uspješnoj misiji i doprinosu razvoju iransko – crnogorske saradnje.

Konstatovao da, iako geografski udaljene, dvije države baštine prijateljske odnose, te da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje, naročito u domenima ekonomije, trgovine, razvojne saradnje, kulture i turizma.

Ambasador Abdolahi je izrazio zadovoljstvo mandatom u Crnoj Gori, kao i dobrom bilateralnom saradnjom zvanične Podgorice i Teherana, koja je zabilježila napredak u prethodnom periodu. Naglasio je da treba nastaviti sa aktivnostima u pravcu konkretizacije inicijativa koje se tiču saradnje u oblastima turizma, vizne liberalizacije, infrastrukturnog povezivanja, kao i na uspostavljanju redovnog dijaloga kroz ugovorno regulisanje i formalizovanje saradnje između dva ministarstva vanjskih poslova.

Sagovornici su posebno istakli zadovoljstvo intenzitetom parlamentarnih veza naših dviju zemalja, kao i potrebom jačanja političkih kontakata na svim nivoima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve