Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Politika iznad zakona

Kako je istakao dobra okolnost je ta što ih odlazeći predsjednik ne potpisuje a što ih i novi neće, i dodao da ne bi bilo dobro da ti zakoni stupe na snagu

U ovom momentu politika je iznad zakona, ocijenio je advokat Veselin Radulović gostujuću u jutarnjem na televiziji 7, a to kako je kazao “vidimo po djelovanju raspuštene Skupštine koja nema legitimitet da obavlja zakonodavnu funkciju u ovom momentu. Zakoni se ne donose u javnom već u nečijem privatnom interesu”.

Kako je istakao dobra okolnost je ta što ih odlazeći predsjednik ne potpisuje a što ih i novi neće, i dodao da ne bi bilo dobro da ti zakoni stupe na snagu.

Što se tiče odgovornosti, teško je govoriti o političkoj, pravnoj i moralnoj odgovornosti poslanika koji su spremni da radi ličnih interesa pregaze Ustav, smatra Radulović.

“Da su predstavnici građana zastupali bi interes građana, međutim oni gledaju samo interes partije kojoj pripadaju ili čak lidera partije” kaže Radulović.

Što se tiče inicijative za odlaganje izbora 11. juna, Radulović smatra da ne vidi osnova za odlaganje.

“No vidjeli smo da u ovom tenutku ako postoji politički interes sve je moguće, međutim čini mi se da u ovom trenutku ne postoji politička volja za odlaganjem izbora”, ističe on i dodaje da ova situacija ne odgovara ni većinskim partijama jer ključna moć se sada nalazi u rukama onih koji imaju jednocifernu podršku građana. Potrebno je da izađemo iz ovog stanja pa ko god činio buduću Vladu, potreban nam je legitimitet te Vlade, smatra Radulović.

Time što su nam institucije VD stanju šaljemo poruku da nismo u situaciji da uredimo sistem na valjan način, mišljenja je Radulović.

Komentarišući mjesto inauguracije budućeg predsjednika Radulović smatra da se to pitanje trebalo riješiti zakonom.

” Ne vidim zašto se taj čin ne bi obavio na Cetinju ukoliko se kao argument navodi moguće negodovanje dijela građana koji mogu po zakonu svoje negodovanje izraziti i u Podgorici.Mislim da je gospodin Milatović pogriješio jer je time pokazao da ne želi da bude predsjednik svih građana,” smatra Radulović.

Što se tiče izbora u Šavniku Radulović smatra da su institucije zakazale.

Kada su u pitanju povrede prava nanijetih privrednicima kroz političke odluke to će kasnije platiti građani, kaže Veselin Radulović, advokat i dodaje da političari svjesno to rade samo zvog svojih interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve