Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Nemamo problem sa Šešeljem već sa institucijama koje ne rade svoj posao

On ističe da se pokazala neodgovornost i neozbiljnost kada su u pitanju skupštinska imenovanja te da sudski Savjet više od pet godina nije u punom sastavu, a više od četiri godine ne postoji vrhovni državni tužilac.

Crnogorski političari ne razumiju šta znače reforme u pravosuđu. Podatak Evropske komisije da Crna Gora nije postigla nikakav napredak, i da je na polju unaprjeđenja funkcionisanja pravosuđa 2023. godine dobila ocjenu jedan je poražavajuće, kazao je u emisiji Pressing advokat Veselin Radulović.

“Od 2020. godine nijesmo viđeli volju da se sistem promijeni. Svi su željeli da na ključnim pozicijama dovedu nekoga ko će zamijeniti gospođu Vesnu Medenicu. Dakle, nijesu željeli da umjesto Vesne Medenice dođe profesionalac nego su željeli ‘neku svoju Vesnu Medenicu’ da imaju na poziciji i zbog toga smo tu gdje jesmo sa ocjenom jedan”, ocijenio je Radulović.

On za Gradsku TV ističe da se pokazala neodgovornost i neozbiljnost kada su u pitanju skupštinska imenovanja te da sudski Savjet više od pet godina nije u punom sastavu, a više od četiri godine ne postoji vrhovni državni tužilac.

Kako navodi to što država ćuti na sramni napad Vojislava Šešelja na univerzitetsku profesorku i dojučerašnju poslanicu Draginju Vuksanović Stanković, nažalost, nije začuđujuće.

“Bilo je još slučajeva gdje je država ćutala, a ovaj slučaj je najogavniji, najodvratniji i najprimitivniji. Ovo nije privatna stvar gospođe Vuksanović Stanković već stvar svih nas. Institucije moraju da reaguju. Mora reagovati VDT. Nijesam primijetio da je Tužilaštvo reagovalo ranije, a bilo je osnova”, kazao je Radulović.

Napominje da je od mržnje do nasilja mali korak, a ovdje je, ističe, nasilje sljedeći korak.

“Mi nemamo problem sa Šešeljem. Odlično znamo ko je on. Ovakve stvari je radio decenijama unazad. Naš problem je nereagovanje institucija zato što isti taj Šešelj ima krug ljudi i u Crnoj Gori koji ga podržavaju. Ukoliko institucije ne reaguju neko od tih lica će otići korak dalje”, upozorava Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.11.2023-20:13 20:13

G-din Radulovic ima pravo..kad kaze..seselja poznajemo..a sta je sa sudstvom-tuzilastvom..???Nasa drzava ne funkcionise..Vlada je sastavljena..bez ijednog crnogorca..ostatak je antidrzavni..zajedno-pro-cetnik-pro albanac..jos vrijedjaju na svaki cosak..