Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Izbor zamjenika premijera bilo bi kršenje Ustava

Napominjemo da su Demokrate danas saopštile da je prvi čovjek te stranke Aleksa Bečić, kandidat te partije za zamjenika premijera za bezbjednost, unutrašnju politiku

Advokat Veselin Radulović u izjavi za CdM je jasan – izbor zamjenika premijera bio bi kršenje Ustava jer se sastav Vlade mora kretati u granicama koje Ustav definiše. Ustav definiše mjesto potpredsjednika Vlade, ne zamjenika premiera.

Naime, u novoj vladi koju formira mandatar Milojko Spajić, mjesto zamjernika premijera predviđeno je za Aleksu Bečića, lidera Demokrata, iako Ustav kategoriju “zamjenika premijera” ne poznaje.

Advokat Radulović napominje da Ustav u članu 102 propisuje da Vladu čine predsjednik, jedan ili više potpredsjednika i ministri.

“Činjenicu da nemamo Zakon o Vladi koji bi detaljnije trebao da definiše sastav Vlade, političari su koristili i sada koriste da zadovolje svoje partijske i lične interese i ambicije, pa su se Vlade uvijek formirale na osnovu toga, a ne na osnovu stvarnih potreba i u javnom interesu. Predlaganjem funkcije zamjenika premijera političari su otišli i korak dalje radi zadovoljenja partijskih i ličnih interesa i ambicija, pa su pokazali da su spremni i da krše Ustav”, kazao je Radulović za CdM.

Napominjemo da su Demokrate danas saopštile da je prvi čovjek te stranke Aleksa Bečić, kandidat te partije za zamjenika premijera za bezbjednost, unutrašnju politiku.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
21.10.2023-11:53 11:53

G-dine Radulovicu.kod nas vlada anarhija..oni ne postuju zakon..niti Ustav drzave …CG..je u opsadi antidrzavnika cetnika..srbijanaca rusa..Pitanje je,sta da radimo—prije nego sto pocnu progon iz sopstvene drzave..dje je Otpor..Mi nemamo pravog radikalnog vodica..

COL
21.10.2023-11:53 11:53

Oće li nosit onu fotelju bogufalavelikome…