Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Purišić: Bošnjačka stranka dala snažan doprinos u realizaciji kapitalnih projekata u Plavu

On je najavio da će BS i u narednom četvorogodišnjem periodu, kroz realizaciju Izbornog programa, dati doprinos na planu još snažnijeg razvoja Plava

Bošnjačka stranka je u prethodne četiri godine zajednički i posvećeno radila na realizaciji kapitalnih projekata, koji su doprinijeli da je Plav danas infrastrukturno napredniji, a životne prilike u gradu su povoljnije, poručio je Kemal Purišić, nosilac liste Bošnjačka stranka – Ispravno za Plav.

On je najavio da će BS i u narednom četvorogodišnjem periodu, kroz realizaciju Izbornog programa, dati doprinos na planu još snažnijeg razvoja Plava.

„Bošnjačka stranka, kao jedini autentični politički predstavnik i zastupnik Bošnjaka u Crnoj Gori, na predstojeće opštinske izbore u Plavu izlazi samostalno. Želimo da građanima predstavimo naš doprinos ukupnom rezultatu koalicione vlasti u opštini Plav, da osnažimo političku vezu sa svojim narodom i svim građanima opštine i da im predstavimo nove ideje i projekte iz našeg izbornog programa za naredne četiri godine. Politički cilj liste Bošnjačka stranka – Ispravno za Plav je da stvorimo preduslove da se realizuju prioritetni projekti koji će unaprijediti životne prilike u našoj opštini. Mi zagovaramo realizaciju tih projekata i tražimo podršku birača da predvodimo njihovu realizaciju“, kazao je Purišić.

On je istakao zadovoljstvo što su realizovani krupniji infrastrukturni projekti, koje je Bošnjačka stranka sa građanima ugovorila u kampanjama za parlamentarne izbore 2016. godine i lokalne izbore 2018. godine.

„To su završetak dionice puta Cijevna Zatrijebačka – Podgorica, kao dijela puta Gusinje-Podgorica, izrada projektne dokumentacije za izgradnju puta Plav –Bogićevica – Dečani, izgradnja magistralnog puta Plav – Vojno Selo – Hakanje, kao dijela puta Plav – Gusinje, rekonstrukcija i modernizacija Ribarske i Prnjavorske ulice, izrada studije zaštite Plavskog jezera, izgradnja trga na Racini, kao i priprema i ugovaranje izgradnje Doma za stare u Plavu“, kazao je Purišić.

Navedeni projekti, tvrdi Purišić, koji su promijenili sliku Plava, u tom periodu su finansirani iz Kapitalnog budžeta države, a dijelom i iz opštinskog budžeta i donacija građana u dijaspori.

„Kadrovi Bošnjačke stranke u Vladi Crne Gore i opštinskoj vlasti u prethodna dva mandata, dali su snažan doprinos realizaciji ovih projekata“, poručio je Purišić.

Najavio je i da će BS u Plavu u narednom periodu raditi na nastavku započetih infrastrukturnih projekata i pokrenuti privredne aktivnosti, kako bi se Plav brže razvijao, mladi zapošljavali i ostajali u zavičaju.

„Naš Izborni program detaljno je i koncipiran da obezbijedi ostvarenje razvojne vizije. Plan nam je da Opština Plav za četiri godine bude prepoznata turistička destinacija za aktivan odmor, dobro saobraćajno povezana sa svojim okruženjem i infrastrukturno opremljena, sa brzim razvojem u poljoprivredi, turizmu i uslugama, sa poboljšanim uslovima života stanovništva i pozitivnim demografskim trendovima“, kazao je nosilac liste Bošnjačka stranka – Ispravno za Plav.

On je pozvao građane Plava da listi Bošnjačke stranke daju što veću podršku, kako bi BS imala mogućnosti da realizuje planirane projekte i tako popravi uslove za život i privređivanje na području opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve