Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Pućurica: Neizmjerno je važan glas mladih ljudi u borbi za bolju Crnu Goru, srećan Međunarodni dan mladih

Prema njegovim riječima, glasno govore da su protiv atmosfere u kojoj se svaki podignuti glas zatrpa morem šovinističkih incidenata koji se, gle čuda, dese baš onda kada saznajemo da smo na rubu siromaštva i da prvi put imamo negativan prirodni priraštaj

Povodom Međunarodnog dana mladih ljudi, u ime crnogorske mladosti i budućih naraštaja, podižemo glas za prava mladog čovjeka u Crnoj Gori. Podižemo glas protiv političkih ucjena i progona mladih, protiv atmosfere nesigurnosti, potlačenosti i podređenosti moćnima, poručio je Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a.

“Podižemo glas protiv zaustavljanja projekata za nova radna mjesta, protiv akata za gašenje fakulteta, protiv kriterijuma za angažman profesora po političkoj, a ne stručnoj osnovi”, naglasio je on.

Prema njegovim riječima, glasno govore da su protiv atmosfere u kojoj se svaki podignuti glas zatrpa morem šovinističkih incidenata koji se, gle čuda, dese baš onda kada saznajemo da smo na rubu siromaštva i da prvi put imamo negativan prirodni priraštaj.

“Dižemo glas za one mlade ljude koji su u onoj polovini dijela crnogorskog stanovništva koja ne može sebi da priušti odmor van svog doma! Dižemo glas i za one mlade ljude koji umjesto murala sa progresivnim porukama gledaju boje rata devedesetih i žive sudbinu straha prošlih generacija”, istakao je on.

On poručuje: “Mladosti, nepokorna i prkosna, podigni glas jer je danas tvoj dan”.

“Podigni glas za svako treće dijete koje je na rubu siromaštva, za svako dijete koje je suludim igrama starijih političkih avanturista, zbog inflacija i devalvacija, ostalo bez novih komada garderobe za narednu školsku godinu! Podigni glas jer ti umjesto tablice sa zastavom Evropske unije, oni nude kvitice sa vjerskim i nacionalnim grupama koje treba da odaberete da biste imali “sigurnu” budućnost! Podignimo glas, građani i sugrađani, borci i nijemi posmatrači, jer za bolju budućnost, moramo stvarati dobru sadašnjost Podignimo glas, jer ako je danas u ćutanju sigurnost, onda je sjutrašnjica neizvjesnost! Podižemo glas, da nam duh mladosti ne bi stradao u tišini, a naša djeca živjela u tragičnostima naše sadašnjosti! Srećan nam praznik”, zaključio je Pućurica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve