Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Privatizacija Morskog dobra: Carevićev potrčko Mladen Mikijelj izabran za direktora

Ovakva kadrovska rješenja samo su dokaz koliko je aktuelna vlast naumila da nezakonito krčmi sve što je državno i pretvara u ličnu imovinu, a šampion u tome je bez Marko Bato Carević? Na potezu su državni organi prvenstveno SDT i njihov šef Milivoje Katnić

Vlada Crne Gore juče je donijela novu odluku po diktatu predsjednika opštine Budve Marka Carevića. Za direktora je izabran Mladen Mikijelj, nekadašnji sekretar za investicije u opštini Budva. Svako ko iole poznaje političke prilike, ako ćemo diplomatski, zna da je Mikijelj osoba od povjerenja Carevića. Ukoliko to prevedemo na jezik mještana Budve Mikijelj je “Batov potrčko”.

U saopštenju Vlade se navodi da je funkcije razriješen dosadašnji direktor Predrag Jelušić.

Mikijelj je poznat javnosti po dešavanjima iz juna prošle godine kada je sa Carevićem pokušao nasilno da uđe u zgradu opštine Budva. Tada je Mikijelj rizikovao čak i slobodu zbog svog šefa. On je u tadašnjoj akciji Uprave policije priveden, a svoju odanost je dokazao na taj način što je prvi krenuo da se silom suprostavi odlukama nadležnih organa.

Zašto Bato kadrira 

Imenovanje desne ruke Carevića uopšte ne čudi jer je zonu morskog dobra potpuno uzurpirao, a sada je preuzeo i potpuno kontrolu nad tim javnim preduzećem. Svima je dobro poznato da su Carevići (brat Nebojša zakupac plaže Ploče mimo tendera) odavno najveći uzurpatori tog dijela crnogorske obale.

foto rtcg.me

Plažom Ploče upravljaju od 2003. godine, a naum je bio da time gazduju do čak 2033. godine. Ipak, čast državi Crnoj Gori spasio je nedavno Vrhovni sud koji je odbio sve žalbe Carevića i tako tu atraktivnu plažu vratio na raspolaganje državi odnosno “Morskom dobru”, koje bi sada trebalo da raspiše novi javni poziv za zakup tog kupališta. Niko ne sumnja da će Mikijelj tu da igra za Carevića, a određene konekcije o kojima se govori može da im pokvari zakon o sprečavanju korupcije i nadležna Agencija.

Objekat

Koliko je Carević obahatio, ali sigurno nije bez podrške nekog iz vlasti, govori činjenica da je čak u svoje vlasništvo prepisao objekat od 83 kvadrata na plaži Ploče i to još 2006. godine. Tada kao i danas svi objekti u zoni morskog dobra pripadaju državi Crnoj Gori, a zakupcima se samo daju na korišćenje.

Cijeli postupak je pokrenut prošlog ljeta kada je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom pokrenulo inicijativu da se Carevići ispišu kao vlasnici objekta od 83 kvadrata na plaži Ploče. Osim ispisivanja iz vlasništva, takođe, iz Morskog dobra su najavili tužbu protiv Carevića, kako bi naplatili naknadu štete za korišćenje prostora na plaži Ploče za ovu godinu.

Imaće i svoju osobu u Upravnom odboru

Da se Carević ne šali oko kontrole Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, potvrđuje i informacija da je najveći favorit za novu članicu Upravnog odbora “Morskog dobra” Anđela Labović. Ova mlada 24-godišnja Budvanka, javnosti je poznata jer je bila zaposlena u firmi  predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića i njegovog brata Nebojše.

U njenoj biografiji, u koju je portal Aktuelno imao uvid, jedino zaposlenje bilo je u firmi ”Piastra” – Nebojše i Bata Carevića u čijem sastavu rade objekti na plaži Ploče!

Ovakav izbor za člana izuzetno važnog preduzeća bio bi vrlo problematičan i da nije bila zapošljena u firmi Carevića, jer je riječ o osobi koja nema dovoljno radnog iskustva za poslove kojoj bi joj bili dodijeljeni, a to samo može da uruši i onako poljuljan ugled ovog državnog preduzeća.

Sa druge strane, imenovanje Labović predstavlja direktan konflikt interesa jer se ona i prošle godine, navodno u svoje ime, pojavljivala na tenderima raspisanim za plažu Ploče i pravila svojevrsne opstrukcije, stiče se utisak, po nalogu svog gazde Carevića. Simptomatično je takođe, da su joj, nakon što bi oborila tender za plažu Ploče, ispred zgrade Morskog dobra aplaudirale pristalice Bata i Nebojše Carevića.

Ovakva kadrovska rješenja samo su dokaz koliko je aktuelna vlast naumila da nezakonito krčmi sve što je državno i pretvara u ličnu imovinu, a šampion u tome je bez Marko Bato Carević? Na potezu su državni organi, prvenstveno SDT i njihov šef Milivoje Katnić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve