Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva DPS kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, detaljno su analizirani rezultati parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta i donesena je jednoglasna odluka o upućivanju predloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima, saopšteno je iz te partije.

foto Logo

-Konstatovano je da je podrška od 143.515 glasova izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve. Demokratska partija socijalista ostaje i dalje pojedinačno najjača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrijednosti savremene Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, konstatovano je da priznanje rezultata izbora od strane DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet DPS i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

-Demokratska partija socijalista zahvaljuje svim svojim glasačima na povjerenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredjeljenjima i realizaciji predizbornog programa – zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve