Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo DPS: Do ponedjeljka ispuniti uslove o odlaganju popisa ili ćemo Glavnom odboru partije predložiti usvajanje odluke o bojkotu

''Ovom prilikom još jednom ponavljamo da nećemo pristati da ni pod jednom tačkom od svih 17 iznijetih, odustanemo i odstupimo''

Demokratska partija socijalista Crne Gore ostaje istrajna u svojoj namjeri da, do ispunjavanja svih logističko-tehničkih pretpostavki i formalno-pravnih preduslova, popis stanovništva, domaćinstava i stanova niti može niti treba biti održan.

Podsjećaju da su v.d. predsjednika partije, Danijel Živković, i generalni sekretar, Aleksandar Bogdanović, ove nedjelje imali susrete i održali sastanke sa predstavnicima vijeća Bošnjačke, Albanske i Hrvatske nacionalne zajednice, Romskog i Muslimanskog savjeta, te da je zajednički konstatovano da je popis nužno odložiti.

U skladu sa tim, a na osnovu aktuelnog društveno-političkog ambijenta, u kojem imamo vladu u tehničkom mandatu institucije koje ne rade u punom kapacitetu, Predsjedništvo DPS iznijelo je 17 uslova koje je neophodno ispuniti da bi predstojeći proces mogao biti održan.

“Ovom prilikom još jednom ponavljamo da nećemo pristati da ni pod jednom tačkom od svih 17 iznijetih, odustanemo i odstupimo. Ostajemo istrajni da nam nadležne državne institucije do ponedjeljka 16.10.2023. godine daju odgovor, u protivom Glavnom odboru partije biće predloženo da usvoji odluku o pozivanju građana Crne Gore na bojkot predstojećeg popisa stanovništva”, poručuje Predsjedništvo DPS Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve