Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo DPS: Andrija Nikolić šef Kluba poslanika u Skupštini Crne Gore

Nikolić je poslanik u Skupštini Crne Gore tokom 26. saziva bio predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore, član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, član Odbora za evropske integracije

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore na sinoć održanoj sjednici donijelo je odluku da šef Kluba poslanika u narednom sazivu Skupštine Crne Gore bude Andrija Nikolić, saopšteno je iz DPS-a.

Nikolić je poslanik u Skupštini Crne Gore tokom 26. saziva bio predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore, član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, član Odbora za evropske integracije.

Poslaničke funkcije tokom 27. saziva Skupštine Crne Gore su mu bile zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike; Odbora za politički sistem, pravosuđe i odbranu i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Andrija Nikolić je magistrand na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, smjer – Diplomatija i međunarodni odnosi.

“Završio je školu „Društvene promjene“, školu evropskih integracija na Šipanu, školu za novinare istraživače u Pekingu, Cirkomovu školu novinarstva u Temišvaru; boravio u SAD-u kao stipendista američke ambasade u Podgorici, u svojstvu novinara/urednika”, naveli su iz DPS-a.

Bio je dugogodišnji novinar RTCG u spoljno – političkoj redakciji, urednik Dnevnika i autor političkog tok – šoua „U centar“.

“Nagrađen je priznanjem „Najbolji mladi novinar Crne Gore“ u 2012. godini. Dobitnik je nagrade žirija i publike na Republičkom studentskom takmičenju u retorici, u Podgorici 2006. godine. Član je Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore”, zaključili su u DPS-u.  

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve