Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjednik PS NATO zahvalio Bečiću na čestitkama povodom izbora na funkciju

Novoizabrani predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a (PS NATO), Džerald E. Konoli, uputio je predsjedniku Skupštine Crne Gore, Aleksi Bečiću, pismo zahvalnosti povodom čestitke za izbor na tu funkciju, saopšteno je iz Skupštine

Novoizabrani predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a (PS NATO), Džerald E. Konoli, uputio je predsjedniku Skupštine Crne Gore, Aleksi Bečiću, pismo zahvalnosti povodom čestitke za izbor na tu funkciju, saopšteno je iz Skupštine.

„Želio bih da Vam zahvalim na ljubaznom pismu i željama nakon što sam izabran na funkciju predsjednika Parlamentarne skupštine NATO-a. Dozvolite mi, takođe, da Vam sa zakašnjenjem čestitam izbor na funkciju predsjednika i da poželim sve najbolje Vama i novoizabranim poslanicima Skupštine Crne Gore. Radujem se što ću pozdraviti novu crnogorsku delegaciju u Parlamentarnoj skupštini čim se ista formira” poručio je Konoli.

Kao predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a, kazao je da namjerava da će učiniti sve kako bi ispunio sve  prioritete  i nastavio razvoj i širenje njenog uticaja .

“Ovo je ključni trenutak za Savez. Proces NATO 2030., koji je u toku, i revidiranje Strateškog koncepta, koje Parlamentarna skupština snažno podržava, oblikovaće budućnost Saveza. Kao što ste s pravom naglasili, naša Parlamentarna skupština igra ključnu ulogu u održavanju sloge i solidarnosti našeg velikog i jedinstvenog Saveza, temelja evropske i sjevernoameričke bezbjednosti”, dodao je on.

On je takođe istakao, svoju namjeru  na ponovno potvrđivanje  privrženosti skupštine NATO-a demokratskim vrijednostima.

“Skorašnja dešavanja u Sjedinjenim Državama pokazala su krhkost demokratskih institucija. Moramo biti na oprezu po pitanju zaštite te privrženosti, ali i jačati svoju sposobnost da suzbijemo pokušaje njenog podrivanja, kako interne tako i spoljne”, poručuje u pismu.

Najavio je i rad na jačanju transatlanske veze prilikom koje očekuje podršku svih saveznika.

“Naposljetku, radiću sa dvopartijskom delegacijom Kongresa i novom državnom upravom Sjedinjenih Država na tome da nastavimo da jačamo našu transatlantsku vezu i takođe računamo na podršku svih savezničkih parlamenata u ovim nastojanjima”, istakao je Koneli.

Na kraju se zahvalio Bečiću na dobroj saradnji između dvije Skupštine.

“Srdačno Vam se zahvaljujem na vodećoj ulozi i na stalnoj posvećenosti Vaše Skupštine Savezu i našoj Parlamentarnoj skupštini“, naveo je Konoli u pismu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve