Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Poštovanje teritorijalnog integriteta BIH uslov za opstanak dobrosusjedskih odnosa

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević sastao se, tokom boravka u Sarajevu, sa potpredsjednicom Stranke demokratske akcije i delegatkinjom u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta BIH Aidom Obućom

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević sastao se, tokom boravka u Sarajevu, sa potpredsjednicom Stranke demokratske akcije i delegatkinjom u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta BIH Aidom Obućom.

“Obuća i Zirojević su, tokom sastanka, istakli važnost zadržavanja dobrosusjedskih odnosa između dvije države koji su, u prethodnom periodu, dominantno narušeni prisustvom određenih funkcionera iz Crne Gore proslavi neustavnog dana Republike Srpske, 9. januara”, saopšteno je iz SD-a.

Obje strane su saglasne da je takvo ponašanje dijela crnogorskih zvaničnika moralo naići na jasnu osudu obje strane – i crnogorske, i bosanske, te da je ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović bio dužan da uputi izvinjenje ambasadoru BIH u Podgorici, kao i ministru vanjskih poslova BIH.

Zirojević je Obuću upoznao sa inicijativom koju je, kao član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike podnio u ime kluba poslanika Socijaldemokrata, za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Crne Gore upravo povodom ovih dešavanja.

“Obuća i Zirojević su se saglasili u stavovima da Crna Gora i BIH trebaju, kao što je to do skoro bio slučaj, biti čvrst oslonac jedni drugima i primjer dobrosusjedskih odnosa u regionu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve