Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: Sjednicu Skupštine će zakazati jedan od potpredsjednika ili najstariji poslanik

Vjerujem da smo blizu dogovora da se uskoro sazove prva sjednica proljećnog zasjedanja na Cetinju. Dilema je ko će je zakazati, jedan od potpredsjednika ili najstariji poslanik

Parlament je u blokadi odlukom predsjedavajućeg, funkcionera Nove srpske demokratije Strahinje Bulajića. Mnogo polemike se vodi oko toga ko može zakazati sjednicu Skupštine a da to ne bude Bulajić. Lider Liberalne partije Andrija Popović za CdM kaže kako se može riješiti blokadno stanje.

“Vjerujem da smo blizu dogovora da se uskoro sazove prva sjednica proljećnog zasjedanja na Cetinju. Dilema je ko će je zakazati, jedan od potpredsjednika ili najstariji poslanik”, ocijenio je on za CdM.

Podvlači da je nezabilježen slučaj u evropskoj parlamentarnoj demokratiji da ni nakon 50 dana od početka redovnog prolećnog zasjedanja nije održana sjednica Skupštine Crne Gore, niti ima izgleda da se to u redovnoj proceduri desi u dogledno vrijeme.

“Predsedavajući Bulajić pod uticajem NSD ne haje za nagomilane egzistencijalne probleme crnogorskih građana, svakodnevno dodatno produbljuju nagomilane društvene probleme”, jasan je Popović.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da period formiranja manjinske vlade teče sporo, da i zbog toga ispaštaju i građani i država, čija je to odgovornost i da li očekujete rasplet uskoro i formiranje manjinske vlade, Popović odgovara da smo svi smo odgovorni što predsjednik Skupštine i Vlada nijesu izabrani u vanrednom zasjedanju do 1.marta, sada budući konstituenti eventualne manjinske Vlade u trci za foteljama svakodnevno mijenjaju gotovo usaglašen Sporazum o parlamentarnoj podršci, program i sastav Vlade.

Nažalost, upozorava, sada je čitava Crna Gora talac smijenjene vlasti ali i buduće, vjerovatno manjinske, koja ne zna što hoće.

“Mandatar Dritan Abazović mora hitno da preuzme odgovornost, povjeren mu je mandat i on to treba opravdati i prekinuti sva partijska uslovljavanja dijela potpisnika Memoranduma o saradnji”, zaključio je on u izjavi za CdM.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
17.04.2022-12:38 12:38

Sve si ni reka Pura, a nista ni nisi reka. Cekanje i odlaganje vasih obaveza je uobicajeno vase djelovanje. Ne zuri vi se nidje, a sve je po Ustavu CG. Za to vrijeme ruski i srpski neprijatelji, uvaljeni u CG, ne patisu od unistavanja Crne Gore. Zdravo ni ti bio Pura, a i LP. Lep pozdrav.