Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ANDRIJA POPOVIĆ: Vjerujem u pobjedu protiv Grčke i plasman u polufinale

Nakon tri teška meča, protiv svjetskog šampiona Španije, olimpijskog pobjednika Srbije i evropskog prvaka Hrvatske, čini se da Crnu Goru čeka samo na papiru nešto lakši rival - selekcija Grčke.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore iznenadila je evropskog šampiona Hrvatsku u osmini finala Svjetskog prvenstva i ostala u konkurenciji za medalje.

Nakon tri teška meča, protiv svjetskog šampiona Španije, olimpijskog pobjednika Srbije i evropskog prvaka Hrvatske, čini se da Crnu Goru čeka samo na papiru nešto lakši rival – selekcija Grčke.

Poslije poraza od Španije, i pogotovo Srbije, Crnu Goru su gotovo svi otpisali u meču protiv Hrvatske, ali su izabranici Vladimira Gojkovića odigrali vjerovatno svoju najbolju utakmicu od utakmice protiv Hrvatske za treće mjesto na Evropskom prvenstvu 2020.godine u Budimpešti.

“Utakmice protiv Španije, i pogotovo Srbije, nisu ulivale optimizam i bio sam sumnjičav pred meč protiv Hrvatske, koja je bila favorit za osvajanje najsjajnije medalje na Svjetskom prvenstvu. Pad u igri protiv Srbije sve nas je zabrinuo, a Španija je takođe protiv nas bila daleko bolja u trećoj i četvrtoj četvrtini, što je bilo dovoljno da se uključe alarmi”, kazao je na početku analize legendarni golman jugoslovenske reprezentacije Andrija Popović.

Crna Gora je protiv Hrvatske, takođe imala svoje uspone i padove u igri, ali je ovog puta izdržala do kraja i vratila se u vrh svjetskog vaterpola kada su bili već otpisani i tokom meča. Imala je Crna Gora prednost 6:3 nakon prvog napada u trećoj četvrtini, a onda je za samo tri minuta primila četiri gola i Hrvatska je povela 7:6. Tada se činilo da je pobjednik odlučen.

“U tim trenucima sam i ja mislio da je pobjednik odlučen i da je očigledan problem u našoj igri fizička i psihološka priprema, tako je izgledalo, ali su ‘ajkule’ tek tad zaigrale kako znaju, vratile se u igru povele i sačuvale vođstvo i pobjedu. Nadam se da će u narednim mečevima i te oscilacije u našoj igri biti daleko manje i da ćemo se radovati još u Fukuoki”, optimista je Popović.

Grčka je veoma neugodan rival, igra čvrst vaterpolo, sa mnogo kontakata i po mnogima Crnoj Gori takva igra ne odgovara, ali sada kada se stiglo do četvrtfinala je sve moguće. Vjerovatno je i pritisak na grčkim vaterpolistima veći, nego na našim, jer je Crna Gora ispunila prvobitni plan, odnosno plasman u četvrtfinale, a borba za medalje ako se ukaže prilika. Do prilike se stiglo.

“Moja supruga je vjerovala više od mene uoči meča sa Hrvatskom, ona je bila ubijeđena da ćemo pobijediti. Ispostavilo se da se bolje razumije u vaterpolo od mnogih stručnjaka. Šalu na stranu, biće teško protiv Grčke, ali su naše šanse u četvrtfinalu sigurno veće nego protiv Hrvatske. U osmini finala sam mislio da su šanse na strani Hrvata, u procentima, makar 70 posto, sada vjerujem da su barem 50:50, ako ne i veće. Odigrali smo protiv Hrvatske jako dobru odbranu sa igračem manje, a hrabri i činjenica da je naš gloman Petar Tešanović u odličnoj formi od početka Svjetskog prvenstva”, hvali bivši golman jugoslovenske reprezentacije svog golmanskog nasljednika.

Utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva igraju se sjutra, a meč Crna Gora – Grčka na programu je već ujutro od 8.00 časova po našem vremenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve