Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Sinoćnji protest obavezuje čelnike parlamentarnih stranaka da kanališu duh otpora

Smatra da političke stranke moraju svoje lične i političke interese da stave u službi odbrane Crne Gore

Književnik Milorad Popović komentarišući za Antenu M sinoćnji protest kaže da je očekivao veliki odziv građana s obzirom na razloge koji su ih okupili na protestu, jer, kako kaže, ovo sto se događa u zadnje dvije godine je potpuno zatiranje Crne Gore kao države i crnogorske nacije.

Smatra da političke stranke moraju svoje lične i političke interese da stave u službi odbrane Crne Gore.

“Velikosrpska vlast i njena pozadina u Beogradu i Moskvi je pripremila stvaranje od Crne Gore srpsku Bjelorusiju. Sinoćnji protest treba da obavezuje čelnike parlementarnih stranaka da kanališu duh otpora, da se ne desi kao nakon Belvederskih protesta, da se u sitnim stranačkim kalkulacijama to ponovo prospe”.

Popović ističe da je sadašnja opozicija predugo bila na vlasti, te da nema instinkt opozicione borbe. Kaže da cijela crnogoroska javnost očekuje da će oni promijeniti dosadašnji rezon borbe.

“Crnoj Gori treba nova energija novih mladih ljudi. Sad je sve jasno i nema više naivnih, samo je pitanje da li ima onih koji su spremni da se bore i koji su dorasli zadatku koji nije lak. Neuporedivo smo u boljoj situaciji nego 1918. i 1989. Znate kako kažu, ni majka djetetu ne daje sisu dok je sam ne traži. Ako građani Crne Gore ne pruže otpor i ne pokažu da su spremni da se bore za određene vrijednosti, neće nam niko pomoć sa strane”.

Popović vjeruje da je protest poslao poruku i nada se da će parlamentarna većina shvatiti da ne može potrijeti Crnu Goru bez otpora u tišini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
10.11.2022-07:44 07:44

Uf, naježih se, hihihi