Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Podrška mandataru zavisiće od programa i sastava vlade

Popović je novinarima, nakon sastanka sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, kazao da je Crna Gora sada u najtežoj situaciji od obnove nezavisnosti, budući da su sve tri grane vlasti, kako je rekao, u v.d. stanju

Podrška Liberalne partije (LP) budućem mandataru zavisiće od programa i sastava vlade koje on predoči javnosti, poručio je lider te stranke Andrija Popović.

Popović je novinarima, nakon sastanka sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, kazao da je Crna Gora sada u najtežoj situaciji od obnove nezavisnosti, budući da su sve tri grane vlasti, kako je rekao, u v.d. stanju.

“Crna Gora ne može da čeka, danas praktično moramo izabrati novu vladu i predsjednika Skuštine pored svih opstrukcija”, rekao je Popović.

Kazao je da, kada je riječ o budućem mandataru, za sada niko zvanično nije tražio podršku LP.

“Tako da ćemo biti prilično uzdržani, nesvrstani. U drugoj fazi, kada se bude mandatar birao u parlamentu, mi ćemo se aktivno uključiti. Dali smo doprinos razrješenju bivše vlade i skupštine”, rekao je Popović.

Kazao je i da za LP nema stalnih prijatelja ni neprijatelja, već postoje samo nacionalni interesi i evroatlantske vrijednosti.

Na pitanje da li je za njega prihvatljivo da Abazovć bude mandatar, on je poručio da će se o tome izjasniti partijski organi.

“Sve će zavisiti od programa i sastava koje mandatar predoči javnosti. Odlučujući će biti i program i sastav vlade”, dodao je Popović.

Popović je kazao da je sa Đukanovićem razmijenio mišljenja o situaciji u Evropi, kao i da je konstatovano da se sve to može preliti na Zapadni Balkan, posebno na Crnu Goru.

“Tek sad vidimo šta smo postigli članstvom u NATO-u”, rekao je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve