Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Popa čestitala Markoviću: Efikasno i odgovorno tužilaštvo od presudne važnosti za zaštitu vladavine prava i ubrzanje puta ka EU

Marković je tom prilikom izrazio spremnost za saradnju sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori u procesu reforme koja očekuje državnotužilačku organizaciju

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković sastao se u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom i njenim saradnicima.

Marković je tom prilikom izrazio spremnost za saradnju sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori u procesu reforme koja očekuje državnotužilačku organizaciju.

“Prioritet u radu Državnog tužilaštva biće preduzimanja aktivnosti na ispunjavanju privremenih mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, koja podrazumijevaju efikasnu borbu protiv svih vidova kriminala, kao i ostvarivanje konkretnih rezultata. Samo na taj način daćemo pun doprinos uspostavljanju vladavine prava u Crnoj Gori”, naglasio je Marković.

Ambasadorka Popa je pozdravila riješenost vrhovnog državnog tužioca da intenzivira ključne reforme u Državnom tužilaštvu.

Ona je naglasila da je efikasno i odgovorno tužilaštvo od presudne važnosti za zaštitu vladavine prava i ubrzanje puta Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Sagovornici su se saglasili da je u najskorijem periodu neohodno obezbijediti adekvatne uslove rada za Državno tužilaštvo, te da će Evropska komisija i u narednom periodu Državnom tužilaštvu pružati neophodnu podršku u cilju dostizanja međunarodnih standarda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve