Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ponovo prijetnja smrću poslanici i preśedničkoj kandidatkinji Draginji Vuksanović Stanković

Vuksanović Stanković je prijetnju smrću prijavila policiji

Na društvenim mrežama osvanula je prije dva dana poruka izvjesnog Borisa Jankovića u kome iznosi otvorene monstruozne prijetnje poslanici SDP-a i kandidatkinji za preśednicu Crne Gore Draginji Vuksanović Stanković.

O kome se tačno radi treba da ustanove stručnjaci koji se bave otkrivanjem nasilja na društvenim mrežama, jer je više nego sigurno da je tekst koji objavljujemo u nastavku potpisan lažnim imenom.

„Evo recimo Draginju Vuksanović Stanković bi ja lično da je negdje sretnem na ulicu, bez jedne sekunde razmišljanja, nokautirao i ostavio da leži u lokvi krvi, ne bi na žensko nikad digao ruku, ali bi nju zbog toliko poganih izjava izjava o srpskom narodu bio spreman da odrobijam, stoji u poruci koja je objavljena pod imenom Borisa Jankovića.


Vuksanović Stanković je prijetnju smrću prijavila policiji. Kako je kazala za Radio Skalu ovo je samo jedna u nizu ozbiljnih prijetnji zbog kojih su dugo već i ona i njena porodica uznemireni. Procjenom je utvrđena ugroženost njene bezbjednosti, zbog čega joj je duže već dodijeljena policijska zaštita.

Jasno je da se poslanica i preśednička kandidatkinja Vuksanović Stanković želi zaplašiti, jer je odavno poznata njena beskompromisna broba za očuvanje crnogorske suverenosti, integriteta i tradicionalnih vrijednosti države koja je služila za ponos i bila primjer viševjerske i višenacionalne tolerancije u regionu.

Nije istina da mrzim Srbe, kazala je ona, nazivajući takve napade čistom glupošću, tim prije što joj je majka iz Srbije i brojna rodbina za koju je vezana i sa kojom ima uzuzetne odnose.Podsjetimo, verbalni napadi posredstvom društvenih mreža i anonimnih pisama na crnogorske suvereniste, su učestala pojava sa kojom bezjednosne službe i pravosudni sistem Crne Gore mora što hitnije da se pozabavi i otkrije počinioce. Kazne za ovakva krivična djela treba da budu odmjerene kako i priliči, čime bi se spriječilo dalje djelovanje pojedinaca i grupa na crnogorske građane.

Juče je poslanik i predsjednik LP Andrija Popović dobio je ozbiljne anonimne prijetnje koje nadležni već ispituju, saopšteno je iz Liberalne partije.

“Zbog ozbiljnosti optužbi i prijetnji Popoviću, upućenih u anonimnom pismu dostavljenom Skupštini Crne Gore, u predmet je uključena i Uprava policije. Kako se ne radi o uobičajenim prijetnjama kojima je Popović često izložen zbog svojih političkih stavova a koje ranije nije prijavljivao, sada se u istragu uključilo i Specijalno državno tužilaštvo”, ističu u saopštenju.

Prijetnje opozicionim liderima na koje se već dugo ćuti, neprihvatljive su, a ovo je samo eskalacija takve atmosfere, poručuju iz Liberalne partije..

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve