Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pokret Evropa sad: DPS imao uzore u kolumbijskim i meksičkim kartelima

Oni su reagovali nakon što je Nikolić, između ostalog, rekao da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije dorastao funkciji, kao i da je iznio neistine na današnjoj sjednici Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta

Posljednje istupanje člana Predsjedništva DPS-a Andrije Nikolića da poistovjeti svoju kompromitovanu partiju i Crnu Goru, samo je jedan u nizu besmislenih pokušaja i predstavljaju ružnu prošlost koju su građani na demokratski način ostavili istoriji, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Oni su reagovali nakon što je Nikolić, između ostalog, rekao da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije dorastao funkciji, kao i da je iznio neistine na današnjoj sjednici Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta.

Iz PES-a ocjenjuju da kada je DPS vladao Crnom Gorom, po izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija, naša zemlja je, navode, kvalifikovana zarobljenom državom hibridnog režima.

“Tako da negodovanje koje Nikolić pokazuje proizlazi iz razloga što je predsjednik Crne Gore naše međunarodne partnere samo podsjetio na činjenice. Ovo je jedan u nizu dokaza da su mlade snage u DPS-u ostale taoci promašene i zaostale politike”, saopštili su iz PES-a.

Prema njihovom riječima, umjesto da se ograde od skandaloznih veza sa kriminalnim klanovima, funkcioneri DPS-a, poručuju iz PES-a, i dalje neumorno kritikuju demokratsku odluku građana da promjene jedan od najdugovječnijih režima u Evropi.

“Zahvaljujući prepiskama sa SKY aplikacije otkrivamo ovih dana da je režim u Crnoj Gori imao za uzore modele upravljanja u kolumbijskim ili meksičkim kartelima, dok su se navodno zalagali za evropske vrijednosti. Takođe, podsjećamo Nikolića, da je upravo njegov DPS mutirao od boraca za zajedničku državu i ratnohuškačke retorike, te savezništva sa Jedinstvenom Rusijom do statusa stranke koja je učinila Crnu Goru zemljom rekorderom u procesu pregovora sa Evropskom unijom. Na taj način se najbolje može zaključiti koliko je DPS bio posvećen punopravnom članstvu u EU i demokratskim tekovinama”, zaključuju u PES-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
19.07.2023-10:31 10:31

Moga je vala Jalov ispričati i o djelovanju Apostola, o negiranju genocida, o tome da ni jedan jedini Crnogorac nije bio u apostolskoj vladi, o tome da je ta vlada sastavljena u crkvenim kelijama i katakombam srpske crkve, o tome da Jalov i Spajki nikad nijesu primijetili ništa fašističko u toj vladi, o tome da pola te vlade je u fazi istrage za teška krivična djela, o tome da je apostolska vlada napravila milionsku štetu Crnoj Gori za samo godinu bivstvovanja ima je što zboriti do zore da je htio istinom se baviti i prvo otresti prašinu sa svojeg odijela…… Pročitaj više »