Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Podgorica u društvu Brisela, Kijeva, Pariza, Rima, Helsinkija, Viljnusa, Poznanja i Sarajeva

Posebna pažnja posvećena je implementaciji smart city rješenja u svim oblastima djelovanja lokalnih samouprava

U okviru Kijevskog investicionog foruma upriličen je radni ručak kom su, osim domaćina (gradonačelnika Brisela i Kijeva), prisustvovali gradonačelnici Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja i Podgorice, zamjenici gradonačelnika više evropskih gradova, kao i visoki evropski zvaničnici, saopšteno je iz PG Biroa.

Tom prilikom, razmijenjena su mišljenja i iskustva u vezi sa zelenom transformacijom i modernizacijom gradova u ambijentu energetske i ekonomske krize.

“U tom kontekstu, predstavnici evropskih gradova posebno su naglasili potrebu za snažnijom promocijom alternativnih vidova prevoza, u prvom redu biciklizma, te javnog prevoza u cilju racionalne potrošnje energenata i očuvanja životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Posebna pažnja posvećena je implementaciji smart city rješenja u svim oblastima djelovanja lokalnih samouprava.

U tom smislu, gradonačelnik Vuković upoznao je svoje kolege sa brojnim pametnim rješenjima koje Podgorica primjenjuje kada je riječ o administrativnim procedurama, saobraćaju u mirovanju, upravljanju otpadom i drugim.

“U cilju prevazilaženja pomenutih izazova, istaknuta je važnost jačanja odnosa i uspostavljanja još tješnje saradnje među evropskim gradovima”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve