Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Počinju pregovori o formiranju vlasti u Budvi

Pobjedi je iz budvanskog DF-a saopšteno kako je predviđeno da Božović, prije početka zajedničkih konsultacija, prethodno održi pojedinačne razgovore sa predstavnicima izbornih lista Demokrata, Ure i SNP-a

Konsultacije lidera budvanskog ogranka DF-a i aktuelnog gradonačelnika Budve Mila Božovića sa predstavnicima Demokrata, Građanskog pokreta Ura i Socijalističke narodne partije, o formiranju nove budvanske lokalne uprave, počeće danas.

Pobjedi je iz budvanskog DF-a saopšteno kako je predviđeno da Božović, prije početka zajedničkih konsultacija, prethodno održi pojedinačne razgovore sa predstavnicima izbornih lista Demokrata, Ure i SNP-a.

Od ukupno 33 odbornička mjesta u Skupštini opštine Budva, Demokratskom frontu je, na osnovu rezultata lokalnih izbora održanih 23. oktobra, pripalo njih 18, što tom političkom savezu omogućava da samostalno vrši vlast u Budvi.

Božović se, međutim, ipak odlučio na formiranje široke koalicije, koju bi činili još i Demokrate, sa osvojena četiri, i Ura i SNP, sa po jednim mandatom.

– Uprkos činjenici da je naša izborna lista osvojila 18 mandata, zbog čega je u prilici da sama konstituiše i vrši vlast u skladu sa izbornom voljom građana te nespornim legitimitetom i legalitetom koji proističe iz toga, a sve u skladu sa dobrom demokratskom praksom, pozivamo vas na konsultacije političkih subjekata. Konsultacije će se održati u kancelarijama DF-a 2. novembra – navedeno je u dopisu koji je Božović juče uputio Demokratama, Uri i SNP-u, a u koji je Pobjeda imala uvid.

U dopisu se, takođe, naglašava da je princip poštovanja izborne volje građana Budve, kao jednog od osnovnih postulata demokratije, bio i biće osnovna vodilja u djelovanju DF-a. Zaključuje se i da će interes građana, rješavanje njihovih problema i zastupanje opšteg, a ne pojedinačnog i političkog interesa, imati prioritet u radu lokalne uprave u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve