Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

PKS: Komite su naša svetinja

Iz PKS naglašavaju kako su komiteza njih svetinja, bili su svijetlo u mrklom mraku Crne Gore, dali su živote za pravo, čast i slobodu domovine, bili zaboravljeni i ostavljeni u zapećku istorije, dok su danas ponovo simbol otpora za svakoga ko pokušava da uništi vrijednosti crnogorskog društva, multietničnost, sekularnost i evropeizam

Patriotsko komitski savez (PKS) nije partija koja jedina okuplja građane koji poštuju i baštine tekovine Božićnog ustanka i 13.jula. Naprotiv, sve više se građana, koji se bore za tekovine 21.maja i deklarišu kao komiti, iako suštinski ne pripadaju jedinoj partiji koja i u imenu ima svoju političku prepoznatljivost u tom smislu, navodi se u njihovom saopštenju.

Kako ističu upravo kao takvi, a niko drugi ni neće, snažno osuđuju ostrašćenu, netačnu i beskrupuloznu kampanju koja se vodi u zemlji i inostranstvu protiv komita, čije god oni partije bili i koji su, takvom prljavom kampanjom, smješteni na desni politički pol našeg društva, iako su, po programskim ciljevima, djelovanju i aktivnostima, potpuno građanski i višenacionalno organizovana partija centra.

Navode da su svjesni kako se takvom polarizacijom, PKS predstavlja kao neka partija ekstremista, „šumskih ljudi“, ultradesničara i slično, što nikakve veze nema sa nima.

“Mi smo, u konačnom, nizom građanskih akcija koje smo, kao partija, inicirali ili učestvovali, kada su 30. avgusta prošle godine svi utihnuli, dokazali da nas vodi i motiviše samo ljubav prema Crnoj Gori, ljubav koju su komite iz 1918. imali za svoju domovinu kao i ustanici 13.jula kad su se, onako masovno, digli u borbi za slobodu”, navode u saipštenju.

Iz PKS naglašavaju kako su komiteza njih svetinja, bili su svijetlo u mrklom mraku Crne Gore, dali su živote za pravo, čast i slobodu domovine, bili zaboravljeni i ostavljeni u zapećku istorije, dok su danas ponovo simbol otpora za svakoga ko pokušava da uništi vrijednosti crnogorskog društva, multietničnost, sekularnost i evropeizam.

Stoga otužno djeluju pokliči egzekutora „srpskog sveta“ kao što je Andrija Mandić, koji, zarad centimetara u srpskim medijima, ponovo navlači bijes i crta nam mete lažnim optužbama da „ Komite spremaju reprizu Cetinja u Beranama.. da će se „obračunati“ sa poglavarom SPC, kada bude dolazio da ustoliči vladiku Metodija”.

Objašnjavaju da te i takve gluposti odbacuju sa gnušanjem, kao nedostojne i lažljive, isto kao i pisanije takozvanih medija da su “Komite na Cetinju vikale Alahu Akbar policiji!”

“Ono što nam je na usnama i u srcu i što poručujemo svima koji su “opsjednuti” nama je jedina naša zakletva: Nikad više 1918, za pravo , čast i slobodu Crne Gore!”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve