Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

PIPUN GUBI KONTROLU NAD PARTIJOM: Tajni sastanak u svetosavskom restoranu za prevrat u DNP-u!?

Bojovićeva supruga Jelena Borovinić Bojović ugovorila je sastanak sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem. Oni su u ležernoj porodičnoj atmosferi u separeu za bračne parove, praktično nagovorili Bojovića da u javnost izađe sa ovom inicijativom samo da bi oslabili poziciju Kneževića u borbi za biračko tijelo koja predstoji nakon pada vlade koji se uskoro očekuje

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević potpuno je potonuo u apatiju koja je savladala DF i pri tom je dozvolio da njegova partija potpadne pod spoljašnji subverzivni uticaj.

Kako je portalu Aktuelno kazalo više izvora bliskih vrhu DF-a i DNP-a, članstvo i visoki funkcioneri partije su zabrinuti za svog lidera jer, kako im se čini, Knežević već duže vremena preispituje ne samo svoju poziciju na političkoj sceni, već generalno o životu i krucijalnim egzistencijlističkim pitanjima.

”Kneževiću kao dokazanom pjesniku i prozaiku dozvoljeno je da upada u egzistencijalističko sivilo i preispituje ne samo svoje političke poteze već i životne generalno, ali u DNP-u misle da je ovoga puta pretjerao. Partija se utopila u sivilo i Knežević je dozvolio da DNP sabotiraju funkcioneri sa vrha pod uticajem političkih faktora bliskih odlazećoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Potkopavaju ga sa svih strana i to u ovako delikatnoj političkoj situaciji, to nije dobro za stranku koja je do sad bila najzdravije tkivo DF-a”, rekli su naši izvori iz vrha DF-a i DNP-a.

Od kad je iz štampe izašla ”Obala nesanice” Knežević upao u egzistencijalističku krizu jer je osjetio da zbog politike neće doseći svoj kreativni zenit i doživjeti da se u potpunosti ostvari kao pisac: Razmišlja da odustane od svega i posveti se pisanju i zemljoradnji u Mojanoviće

Letargiju Kneževića odlučio je da pokuša da iskoristi potpredsjednik DNP-a i poslanik DF u Skupštini Dragan Bojović, inače suprug odlazeće ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović. On je nedavno kazao da će predložiti Kneževiću i organima partije da dostave u skupštinsku proceduru inicijativu, po kojoj bi Demokratska narodna partija formirala manjinsku Vladu Crne Gore.

Ovakav potez iako zvuči krajnje suludo, kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, veoma je proračunat sa Bojovićeve strane da oslabi poziciju Kneževića.

Dragan Bojović: Ne piše poeziju, čak ni prozu, ali ima ženu da ga pogura

”Ovom izjavom Bojović daje legitimitet Dritanu Abazoviću, i indirektno na veoma politički podmukao način pokazuje da ono što radi lider URE predstavlja pravo rješenje. Time ukazuje kako Knežević nije povukao prave poteze i sebe preporučuje kao novog lidera stranke”, rekli su naši izvori.

Sastanak u velikosrpskom restoranu

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, ovu inicijativu Bojović nije donio samoinicijativno, već je ona uslijedila nakon tajnog sastanka u jednom podgoričkom restoranu koji važi za sastajalište velikosrpskih političara.

Bogdanović i Bečić: Kad ne posjećuju strane ambasade, sabotiraju političku konkurenciju

”U tom restoranu u petak veče Bojovićeva supruga Jelena Borovinić Bojović ugovorila je sastanak sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem. Oni su u ležernoj porodičnoj atmosferi u separeu za bračne parove, praktično nagovorili Bojovića da u javnost izađe sa ovom inicijativom samo da bi oslabili poziciju Kneževića u borbi za biračko tijelo koja predstoji nakon pada vlade koji se uskoro očekuje”, rekli su naši izvori.

Kako su nam kazali, Knežević je znao za sastanak ali nije uopšte bio upućen u detalje, niti mu je potpredsjednik najavio da će se sastati sa Bečićem i Bogdanovićem i to u prisustvu  supruge ministarke.

”Knežević se u petak veče znojio dok se preispitivao gdje je pogriješio u vođenju partije i kako je dozvolio da se stvari ovako otrgnu kontroli. Pojedini ljudi bliski Kneževiću čak su rekli da je tu noć odložio Puškinova sabrana djela i uzeo da čita Alena Ginzberga, što u simboličkoj ravni znači možda da je odlučio da će presaviti tabak i okrenuti stranku ka Americi da bi spasio svoju poziciju”, rekli su naši izvori.

Treba podsjetiti da je brat Dragana Bojovića  – Radovan inače sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ranije napadao funkcionere DF-a.

Stoga su više nego opravdane spekulacije da Bojović pod uticajem supruge i dvojca iz Demokrata želi da sprovede reforme u DNP-u, modernizuje stranku i podmladi je kao što se njegova supriga podmaldila raznim tretmanima nakon preuzimanja ministarske funkcije.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smece
25.01.2022-07:19 07:19

SESELJEVI CETNICKI DEMOKRATE Svak svog zaposljavao 4 razreda osnovne skole stocar brat Dragana Bojovića – Radovan sad je sekretar u Ministarstvu ekologije, unistili sve cega su u SAPE ugrabili Amfilojihevi cetnici ministri ocupali su CG ka hijene les !Sad oce da formiraju manjinsku vladu od 8 poslanika Pomahnitali 100% njima lijeka nema – na protestu ni 40 cetnika nema a sa ovim gore ljubavnim parom Demokrata cetnik Vucurovic ni mrtav nece sa njima na proteste tako da im je kraj karijere nek pakuju kofere i na azil kod Vucica -.prdara u Spuz im ne gine!

Sara
25.01.2022-11:01 11:01
Reply to  Smece

Djed Zdravko..je tako prefigan..da sprema..neki uzas u Skupstini drzave CG..on dovodi Vuckove politicare..da se bave CG..drugim rijecima Zdravko sprema puc..a mi crnogorci gledamo svoj propast pred ocima..Privredu su kompletno unistili..drzavne pare prosipaju dje je njima stalo..smiju nam se u brk..a mi samo gledamo..Mi crnogorci smo veci nesoji od njih..Misliteli stvarno..da bi srbijanci ovaj haos dozvolili u svojoj drzavi??..Ne..

123
25.01.2022-07:28 07:28

koji je to restoran?

ZNAM
25.01.2022-09:55 09:55
Reply to  123

SERBLJI NA OKUPU

Arhont_P
25.01.2022-09:44 09:44

Svi normalni momci nose sakoe do sredine butina, Laljo i njegovi do iznad zadnjice! Niokad se ne zna: može ko doć’!