Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

PES odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

Obavještenje DPS-u da odbacuju inicijativu za razješenje Mandića, potpisao je šef kluba poslanika PES Vaslije Čarapić

Poslanički klub Pokreta Evropa sad (PES) odbacio je inicijativu DPS-a da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika parlamenta. To su uradili, ističući da “ne mogu da primijene jednak aršin”, dostavljajući DPS-u zajedničku fotografiju bivšeg predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Obavještenje DPS-u da odbacuju inicijativu za razješenje Mandića, potpisao je šef kluba poslanika PES Vaslije Čarapić.

“Iz objektivnih nemogućnosti da primijenimo jednaki aršin, pri razamatranju vaše inicijative, a sve u skladu sa dokumentom u prilogu, ovim putem vas obavjepštavamo da ne podržavamo vaš predlog da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore”, rekao je Čarapić.

U prilogu je Demokratskoj partiji socijalista predata zajednička fotografija bivšeg predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Predsjedništvo DPS-a donijelo je juče odluku da pokrene inicijativu o smjeni Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore.

DPS je danas tu inicijativu dostavio svim poslaničkim klubovima.

Jedan od razloga za pokretanje inicijative, kako su obrazložili iz DPS-a, je i jučerašnja posjeta predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori i sastanak u Skupštini Crne Gore sa Mandićem.

Podsjećamo, šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić je sredinom januara kazao da će podnijeti inicijativu za smjenu Mandića “veoma brzo, u trenutku kada procijene da postoji šansa za njenu realizaciju”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
28.02.2024-16:17 16:17

Draga gospoda iz DPS..PES…misli isto kao i vojvoda cetnik Mandic..On obavlja javno njihov sramni antidrzavni posao..
Slika Dodika+Djukanovica..je vjerovatno iz divnih vremena..kad je CG priznao kao suverenu drzavu CG..sad se predomislio..pa zeli da CG pretvori u srbijanski-neonacisticki-cetnicki svijet…

RIR
28.02.2024-20:13 20:13

…SRAMNO odbili inicijativu !
Razlog odbijanja jos -sramniji ! Zar nece PES da bude bolji ,ako je Milo radio slično sastajao se sa Dodikom ,kao četnicki vojvoda-zar necete ne želite da budete bolji od oboje …nikad glasao za DPS /niti izlazio na izbore od 2006.god-kad sam glasao za CG …/
PES nece da ispravlja lose ali oce da se sveti a tako se sveti CG a ne obojici koji su se slikali i bili sa bosanskom ološi zvanom Dodik …!