Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

PES: Novim zakonom protiv sumnjivog finansiranja partija

Takođe, kako su pojasnili u saopštenju, na osnovu uvida iz pomenutog izvještaja može se konstatovati da su ''potrošili manje novca od raspoložive svote koja nam je bila na raspolaganju, zahvaljujući legalno podignutom kreditu''

Pokret Evropa sad (PES) podržava transparentno finansiranje političkih subjekata i zalaže se za donošenje novih zakonskih rješenja kojima će biti spriječeni crni fondovi i nelegalni tokovi novca, poručuju iz partije.

“Kao što se vidi u Izvještaju Mreže za afirmaciju nevladinog sektora jedini smo politički subjekt koji je kampanju za parlamentarne izbore finansirao iz kredita bez ikakvih donacija”, kazali su iz PES-a.

Takođe, kako su pojasnili u saopštenju, na osnovu uvida iz pomenutog izvještaja može se konstatovati da su “potrošili manje novca od raspoložive svote koja nam je bila na raspolaganju, zahvaljujući legalno podignutom kreditu”.

“Od suštinske je važnosti da sve političke aktivnosti budu finansirane iz legalnih tokova jer se tako obezbjeđuju vladavina prava i demokratski principi. Upravo zbog toga će Vlada u saradnji sa nadležnim skupštinskim tijelima pokrenuti izradu novog Predloga zakona o finansiranju političkih subjekata kako bi se što prije stalo na put sumnjivom kapitalu i uticaju na naš politički život”, poručuju iz PES-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pera
09.12.2023-23:07 23:07

Naravno, Vi se uvijek sumnjivo finansirate, pa znate kako kako ćete donijeti dobar zakon da se vi nikad ne otkrijete, a svi drugi proglase sumnjivim, prema vašim potrebama. Kad smo već kod sumnjivog finansiranja, kako su se finansirali Milojko Spajić, Jakov Milatović i i onizi profesor Krivokapić, kad su otišli U JAPAN NA EKSKURZIJU DA BODRE SVOG IDOLA ĐOKOVIĆA NA OLIMPIJSKE IGRE! BOGOMI TO NIJE BILA MALA PARA! a MILOJKO I JAKOV NI REKOŠE DA SU UGOVORILI STRAŠNE INVESTICIJE U JAPAN!. NARAVNO, NJIHOV PUT I BORAVAK U JAPAN, SU PLATILI CRNOGORCI I CRNOGORKE, KOJIMA ONDA UZEŠE OVI SRPSKI SVECI SVE… Pročitaj više »

Tara
10.12.2023-16:29 16:29

Ko vas finansira Cetnik sad???