Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

PEN centar: Naručena prljava propaganda Vijesti protiv FCJK

Nije prvi put da provladini mediji siju jezik mržnje protiv FCJK i u duhu najnazadnijeg orijentalizma vrše pritisak

Crnogorski PEN centar najoštrije je osudio, kako su naveli, podmuklu, prljavu, manipulativnu i dezinformatorsku propagandu tabloida u srpskom vlasništvu “ND Vijesti” i njenog novinara Srdana Kosovića.

Kako naglašavaju, u svojemu tekstu koji se bavi funkcionisanjem rada renomirane institucije kakva je FCJK, Kosović je iznio niz tvrdnji koje nemaju dodirnih tačaka s objektivnom stvarnošću.

“Kosović je nastojao uniziti ugled instuticije i njenih profesora s akademskim zvanjima optuživši ih, bez ikakvoga dokaza, za “sumnjive” izbore u zvanja, a da pritom u svojem autorskome tekstu nije iznio cjelokupan odgovor koji je uredno dobio od dekana FCJK doc. dr Aleksandra Radomana”, ističu iz PEN-a.

Očigledno je, kako dodaju, “da sprski vlasnici u Vijestima i njihov urednik koji je svojevremeno poput Dragana J. Vučićevića iz Informera radio intervju s čovjekom za kojim je raspisana poćernica, žele bačiti ljagu na FCJK, zato što je, naglašavaju, ta institucija danas međunarodno prepoznata kao centar očuvanja crnogorskoga identiteta i śedište kritičke misli.

“Nije ovo prvi put da provladini mediji siju jezik mržnje protiv FCJK i u duhu najnazadnijeg orijentalizma (“muftijin univerzitet”) vrše pritisak i diskriminaciju zapošljenih na ovoj visokoškolskoj ustanovi. PEN centar kao organizacija koja njeguje slobodu riječi, ljudska prava i demokratske principe, izražava punu solidarnost s kolegama s FCJK. O sramotnoj raboti Srdana Kosovića i ND Vijesti obavijestićemo relevantne međunarodne adrese”, poručuju iz PEN-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boj
02.10.2023-13:48 13:48

Konačno da se i PEN centar povodom nečeg oglasi. Sretno bilo!
Treba se češce oglašavati oko svega što je svim Crnogorcima zajedničko.